Groningen-aanvoerder Roy Beukenkamp over de eerste speeldag

20 augustus 2001

Het was een van de verrassingen van de eerste speeldag: de bijna-overwinning van FC Groningen op PSV. Pas vier minuten voor tijd kwam de landskampioen langszij. Groningen-aanvoerder Roy Beukenkamp blikt terug.
‘Ondanks dat we met 2-0 voorstonden en pas vlak voor tijd de overwinning uit handen gaven, overheerst het positieve gevoel over een goede wedstrijd. Niet alleen in de groep, maar ook bij het publiek en in de pers. Breekpunt was natuurlijk de strafschop en de rode kaart van Hugo. Daarvoor speelden we prima en ook met 10 man bleven we goed overeind.

Ik raakte de kopbal van Vennegoor of Hesselink nog wel aan, maar hij was goed ingekopt: tegen de looprichting en met een stuit. Ja, ik heb die bal de afgelopen dagen nog wel een paar keer voorbij zien komen. Niet alleen in mijn hoofd, maar ook op TV, want er waren nogal wat nieuwe voetbalprogramma’s. Ik heb ze uit nieuwsgierigheid deze eerste keer allemaal gezien, maar het was wel erg veel, teveel naar mijn idee.

Het meest opvallende van afgelopen weekend waren voor mij de prestaties van Fortuna en Den Bosch, die volgens de kenners al zowat gedegradeerd zijn. Ze pakten toch een puntje en niet tegen de minste tegenstanders.

Wijzelf hebben de dag na de wedstrijd getraind, vandaag zijn alleen de geblesseerden op de club geweest. Het was niettemin behoorlijk druk, want het is zaterdagavond toch een flinke veldslag geweest. Zelf kreeg ik in de eerste helft een knietje in mijn dijbeen bij een botsing met Bruggink en Allach. Het is een fikse bloeduitstorting, maar voor woensdag mag het geen probleem zijn.

Dan moeten we tegen Willem II hier thuis laten zien dat we de goede vorm echt te pakken hebben.’