Paco van Moorsel erg blij met transfer naar De Trots van het Noorden

24 januari 2012

Waar op de website van de VVCS Academy in 2010 nog gesproken werd over een bliksemtransfer, Paco verhuisde destijds van de Johan Cruyff University naar de VVCS Academy,  mag je nu wel spreken van een droomtransfer. De 22-jarige Paco van Moorsel heeft namelijk een contract getekend bij FC Groningen. Hiermee verruilt de middenvelder het Bourgondische Brabant voor het nuchtere Groningen. Overigens ziet hij er absoluut niet tegenop om te verhuizen naar Groningen. Integendeel, hij kan haast niet wachten. “Ik heb al rondgekeken in Groningen en zelfs al enkele wijken bezocht waar ik zou willen wonen. Of eigenlijk moet ik zeggen wij, want ik ga samen met mijn vriendin naar Groningen. De stad spreekt ons erg aan en we hebben er nu al erg veel zin in om ons daar te settelen”, aldus Paco.

Voordat Paco zich verbond aan de jeugdafdeling van FC Den Bosch speelde hij bij de club uit zijn woonplaats RKSV Boxtel. Op dit moment is hij bezig aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht van FC Den Bosch. Waarin hij de aandacht trok met zijn goede spel. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd om hem aan te trekken. Paco:  “Vorig seizoen waren er al een paar clubs die mij volgden, maar dit seizoen werd de interesse echt concreet. Ik heb met een aantal clubs gesproken, maar ik had het beste gevoel bij FC Groningen. Deze club staat er om bekend om jonge, talentvolle spelers ook daadwerkelijk een kans te geven en goed te begeleiden. Dat is iets wat mij erg aansprak.” 

Dat hij nu voor FC Groningen heeft getekend, betekent vanzelfsprekend niet dat hij het bij zijn huidige club rustig aan gaat doen. Paco legt uit: “Alhoewel ik wel zaken aan het regelen ben voor mijn verblijf straks in Groningen, hoeft niemand bang te zijn dat ik het rustig aan zal doen bij FC Den Bosch. Ten eerste zit ik zo niet in elkaar. Ten tweede heb ik veel aan deze club te danken. En tot slot, dat zou wel een heel slecht signaal zijn naar mijn nieuwe club. We hebben ons bij FC Den Bosch weer verzekerd van Play-off voetbal en ik wil er alles aan doen om uiteindelijk te promoveren. Dat zou pas een mooi afscheid zijn.”

Paco wil niet alleen zijn periode bij FC Den Bosch goed afsluiten. Ook aan de VVCS Academy is hij bezig aan zijn laatste jaar. Hij is inmiddels bezig met zijn afstudeeronderzoek voor de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. De bedoeling is dat hij in september afstudeert.

Paco legt uit: “Het wordt voor mij een spannende periode straks. Ik ga voetballen bij een nieuwe club, daarnaast gaan we verhuizen naar Groningen en ik ben  volop bezig voor mijn scriptie. Het zou erg mooi zijn als ik mijn HBO-studie straks succesvol kan afronden. Ik lig op schema, dus het moet haalbaar zijn. Ik ben september 2009 begonnen met de HBO-studie aan de Johan Cruyff University, maar daar bleek al snel dat ik het studeren niet kon combineren met mijn voetbalcarrière. Gelukkig kon ik in januari 2010 nog overstappen naar de VVCS Academy. Hierdoor heb ik geen studieachterstand opgelopen en kan ik dus mede dankzij hen mijn HBO-diploma halen.”