Ruud van der Rijt alsnog naar Willem II

30 januari 2012

De kogel is door de kerk. FC Eindhoven en Willem II hebben alsnog overeenstemming bereikt over een transfer van Ruud van der Rijt. De 23 jarige verdediger uit Nijnsel is een meerjarig contract overeengekomen met de club uit Tilburg. Van der Rijt speelde tot op heden 124 duels voor de blauw-witte formatie uit Eindhoven en wist 6 maal te scoren.

De technisch directeur van FC Eindhoven, Hans Smulders, gunt van der Rijt de transfer van harte: ”Ruud heeft zich de afgelopen jaren bij ons ontwikkeld tot een prima verdediger. Wij wisten dat hij zijn afopende contract niet zou verlengen, vandaar dat wij overeenstemming hebben bereikt met Willem II. Voor ons als opleidingsclub is het mooi dat een eigen speler deze stap zet. Willem II is een mooie club voor Ruud en wij wensen hem heel veel succes”.


Voor van der Rijt is het een enorme opluchting dat de transfer alsnog is doorgegaan: ”Ik heb nooit echt in de rats gezeten dat de transfer niet rond zou komen, maar ik ben nu wel heel blij dat alles in kannen en kruiken is. Ik heb een goed gesprek gehad met de leiding en de trainer van Willem II en uit de aanbieding sprak veel vertrouwen. Voor mij is het nu zaak om mij voor de volle 100% te concentreren op mijn revalidatie, zodat ik zo snel mogelijk kan aansluiten bij de groep. Ik kijk enorm uit naar mijn eerste wedstrijd voor de Tricolores”.

 

Van der Rijt heeft zich in de onderhandeling met Willem II laten bijstaan door de VVCS.