VVCS ondersteunt Sportiviteit en Respect

31 januari 2012

De KNVB lanceert vanaf de kwartfinales van de KNVB beker, die op 31 januari, 1 en 2 februari worden gespeeld, een beeldmerk voor ‘Sportiviteit en Respect’. Via mouwbadges en cornerboarding besteedt de KNVB aandacht aan dit onderwerp.


‘Sportiviteit en Respect’ is één van de speerpunten van de KNVB. Om hieraan invulling te geven werkt de voetbalbond al jaren samen met Stichting Meer dan Voetbal en de vertegenwoordigende organen van spelers (VVCS), trainers (CBV, VVON), scheidsrechters (BSBV) en clubs (ECV, CED). Geïnspireerd door de succesvolle campagne van de UEFA heeft de KNVB een beeldmerk ontwikkeld voor het Nederlandse voetbal. Het beeldmerk fungeert als merknaam voor alle activiteiten die binnen de voetbalsport op het gebied van Sportiviteit en Respect. In de loop van het seizoen wordt het nieuwe beeldmerk op steeds meer plaatsen zichtbaar.


Gijs de Jong, manager competitiezaken: “Sportiviteit en respect zijn dé kernwaarden in het voetbal. Dat komt op allerlei manieren terug en als KNVB besteden we veel tijd en energie aan het onderwerp: in de arbitrage, tijdens bijeenkomsten met spelers, trainers en scheidsrechters, door het opstellen van een eerlijk speelschema en ons streven naar Financial fairplay. Voor een goed verloop van het betaald voetbal zijn wederzijds respect en onderling begrip essentiële voorwaarden.”

Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS): “Het initiatief is ooit gekomen vanuit de spelers en nu wordt het door alle andere actoren geadopteerd. Dat is een goede zaak. De spelers in Nederland zijn zich bewust van hun voorbeeldrol richting jeugd. Ze willen dit graag uitdragen en doen daarom graag mee aan deze actie.”