Spelers, trainers en arbiters in gesprek

9 februari 2012

Meer begrip en respect voor elkaar creëren. Dat was de insteek van de laptopsessie die gisteren in Zeist werd gehouden met scheidsrechters, trainers en spelers uit het betaald voetbal. In kleine groepen passeerden diverse spelsituaties uit de afgelopen Eredivisie-wedstrijden de revue.

De bijeenkomst is een vervolg op de eerdere sessie tussen coaches en scheidsrechters, die in oktober vorig jaar plaatsvond. Nieuw is dat nu ook de spelers bij de ontmoeting betrokken waren.

VVCS en CSR voorzitter Danny Hesp: ,,Het is een goede zaak dat spelers en scheidsrechters elkaar ontmoeten in een andere setting dan in en rondom een wedstrijd. Wij hopen dat deze bijeenkomst bijdraagt aan meer begrip voor elkaar tijdens een wedstrijd. Niet alleen vanuit de spelers, maar ook vanuit de scheidsrechters. Uiteindelijk willen we allemaal maar één ding en dat is een mooi potje voetbal neerzetten.”

Gerard Marsman van de vakbond Coaches Betaald Voetbal onderstreept de gedachte van Hesp. ,,Het is belangrijk dat we in gesprek zijn met elkaar, zodat we meer begrip krijgen voor elkaar en meer vertrouwen in elkaar. Voetbal is een sport met passie en emoties, daar horen ook heftige reacties bij. Het is aan ons om deze te regulieren; je mag het ergens niet mee eens zijn, maar laat dat blijken op een beschaafde manier.”

,,Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking tussen spelers/coaches en arbitrage. Door middel van deze bijeenkomst hopen wij de afstand tussen deze partijen te verkleinen, door naar elkaar te luisteren en met elkaar het gesprek aan te gaan”, aldus scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond.