Belgische spelersvakbond Sporta kopieert VVCS

13 februari 2012

De VVCS werkt al jaren nauw samen met de Belgische spelersvakbond Sporta. Niet alleen zijn VVCS en Sporta lid van de FIFPro, de internationale wereldwijde spelersorganisatie, maar ook buiten de FIFPro om vindt op gezette tijden overleg plaats tussen beide organisaties. In dat kader brachten Ad Dieben en Louis Everard op donderdag 9 februari een bezoek aan het kantoor van Sporta in Brussel, waar niet alleen werd gesproken met de Sporta professionals Dirk de Vos en Stijn Boeykens, maar ook met de top van de grote overkoepelende vakbond ACV.

De VVCS staat al jaren in samenwerking met Soccer Vision spelers bij in zowel hun contractbesprekingen, en alles wat daarbij komt kijken, als in een overgang naar een nieuwe club. Sinds kort heeft Sporta haar eigen “Soccer Vision”, de Stichting SportAssist, met aan het hoofd Sébastien Stassin, oud speler van diverse Belgische clubs maar rond de eeuwwisseling ook nog drie jaar actief bij RBC Roosendaal, waarvan een jaar in de eredivisie.

Ook team VVCS vindt navolging in België. Vanaf eind juni wordt een selectie profvoetballers zonder club de mogelijkheid geboden te trainen op het nationaal voetbalcentrum in Tubeke. Als trainer circuleert al de naam van voormalig Belgisch international René Vandereycken. Gelijk team VVCS zullen er wedstrijden tegen profclubs in België worden georganiseerd.

Ad en Louis wezen de leiding van Sporta en ACV uiteraard op de valkuilen welke het opzetten van een eigen begeleidings- / bemiddelingsunit met zich mee kan brengen. Grote belangstelling bestond er ook voor de VVCS Academy en de Stichting Schuldhulpverlening VVCS. In dit kader werd zelfs gesproken over de mogelijkheid tot het vormen van een “Belgische klas” voor de Nederlandstalige profs uit België.