Verberne en Braken tekenen eerste contract

29 maart 2012

De 19 –jarige verdediger Aart Verberne zal vanaf 1 juli voor twee jaar onder contract staan bij Helmond Sport. Verberne is afkomstig uit de jeugdopleiding van Helmond en maakt sinds het begin van het huidige seizoen als amateur deel uit van de eerste selectie van Helmond Sport.  Twee maanden na de seizoensstart maakte Verberne al zijn debuut in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur en tot op heden speelde hij 17 wedstrijden voor Helmond Sport.

Verberne: “Uiteraard ben ik enorm blij met het tekenen van mijn eerste contract. De afgelopen jaren heb ik veel opzij gezet om profvoetballer te kunnen worden en dit contract is dan een fantastische beloning voor mijn inspanningen. Ik heb nu twee jaar de tijd om mijzelf bij een mooie club verder te ontwikkelen als voetballer. Ik heb dit jaar al redelijk wat wedstrijden mogen spelen en ik merk dat ik daardoor conditioneel steeds sterker wordt. Het is nu mijn doel om uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler.”

 

De 18-jarige Sven Braken zal vanaf 1 juli als contractspeler deel uitmaken van de eerste selectie van MVV. Braken, die de gehele jeugdopleiding van MVV heeft doorlopen, maakte zijn debuut voor het eerste van MVV op 22 april 2011 tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar.

Braken: “Dit seizoen heb ik nog weinig gespeeld in het eerste team. Dit heeft ook te maken met de blessure die ik in het najaar opliep tijdens een wedstrijd met de A1 van MVV.  In eerste instantie werd er gedacht aan een ingescheurde kruisband, maar dit viel gelukkig mee. Ik ben wel geopereerd en train inmiddels weer volledig mee met de eerste selectie. Het feit dat MVV mij een contract heeft aangeboden zie ik als een mooie stimulans om op deze weg verder te gaan. Nu is het aan mij om uit te groeien tot basisspeler van MVV.”

Beide spelers lieten zich tijdens de onderhandelingen met de clubs bijstaan door de VVCS.