EK Beach Soccer 2012 in Scheveningen

23 april 2012

Van donderdag 23 t/m zondag 26 augustus vindt in het The Hague Beach Stadium het Europees Kampioenschap Beach Soccer plaats. Het Nederlands Beach Team strijdt tijdens dit toernooi om een plek in de A-poule. Naast Nederland komt de top van Europa naar Den Haag, waaronder wereldkampioen Rusland.

Programma
In totaal doen er 12 landen mee aan het EK, verdeeld over 2 poules. De 6 landen uit de A-poule strijden om het Europees Kampioenschap. De landen uit de B-Poule strijden om een plek in de A-poule. Over de 4 speeldagen worden 18 wedstrijden gespeeld, met op zondag de finalewedstrijden.

De toegang tot het stadion is gratis! Daarnaast worden de wedstrijden live uitgezonden op Eurosport!

Nederlands Beach Team zoekt ex-profs ter versterking
Doel van het Nederlands Beach Team is promoveren naar de A-poule. Vorig jaar lukte het net niet. Bondscoach Niels Kokmeijer: “We zijn heel erg blij dat we na een succesvol EK kwalificatie toernooi 2011 in Scheveningen, dit jaar het EK mogen organiseren in Scheveningen. Met de steun van het thuispubliek gaan we met het Nederlands Team een reële poging wagen om ons te kwalificeren voor de A-poule.
Het Nederlands Team zoekt nog wel naar ex-profs die de selectie mogelijk kunnen versterken. Mocht je interesse hebben om in eerste instantie als testspeler een aantal keer mee te trainen, neem dan contact op via niels.kokmeijer@knvb.nl“.