Adrie Bogers nieuwe assistent-trainer NAC Breda

27 april 2012

Adrie Bogers bereikte vandaag overeenstemming met NAC Breda over een contract voor 1 jaar als assistent-trainer. Bogers werd in de besprekingen met NAC Breda bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

De 46-jarige Adrie Bogers, die als speler ook twee seizoenen voor NAC Breda uitkwam, speelde ook voor RKC Waalwijk, KV Mechelen, Willem II en Turnhout. Na zijn spelersloopbaan begon Bogers zijn trainerscarrière bij RKC Waalwijk, waar hij via de A1 en de beloften een aantal jaren assistent-trainer van het eerste werd. Na het ontslag van Adrie Koster fungeerde Bogers ook een korte periode als interim-hoofdtrainer van de Waalwijkse club. Internationale ervaring deed Bogers op toen hij door Željko Petrović werd gevraagd mee te gaan als assistent-trainer van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds.

Adrie Bogers is blij met zijn nieuwe functie: “Omdat ik gedurende het seizoen terug kwam uit Japan, wist ik dat het moeilijk zou worden om direct bij een club als (assistent) trainer aan de slag te gaan. De afgelopen weken heeft zich een aantal opties voorgedaan waardoor ik zelfs in de luxe positie verkeerde te kunnen kiezen. Aan de gesprekken met John Karelse en Jeffrey van As heb ik een zeer positief gevoel overgehouden. NAC Breda was voor mij de eerste optie. De voorbereiding op het seizoen 2012-2013 kan wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen.”