De zeldzame week van Erwin Mulder

7 mei 2012

Erwin Mulder heeft een memorabele week achter de rug. Vorige week bereikte hij een akkoord over het opwaarderen en openbreken van zijn arbeidsovereenkomst met Feyenoord t/m juni 2015. Gisteren kwam daar nog eens de beloning voor het goede seizoen bij, doordat hij zich met Feyenoord wist te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. En als ultieme climax  werd hij vandaag opgeroepen in de voorselectie van het Nederlands Elftal voor het aankomende EK in Polen/Oekraïne. Hoogste tijd dan ook om eventjes bij te praten met de talentvolle doelman.

Erwin, wellicht een overbodige vraag, maar hoe gaat het met je?

“Het gaat prima met me,  we zijn net klaar met de hersteltraining en ik voel de vermoeidheid nog wel in mijn lijf, maar desondanks loop ik de hele dag al met een glimlach rond.”

Vertel eens, hoe heb je de dag gisteren beleefd?

“Uiteraard heb ik me eerst volledig geconcentreerd op de wedstrijd tegen Heerenveen. Alhoewel het volgens de buitenwacht al een gelopen koers was, voelde ik dat niet zo. Na de 1-0 achterstand gooiden wij een beetje de angst overboord en na de 1-1 speelden wij een gewonnen wedstrijd. Wat er hierna gebeurde was een complete ontlading bij iedereen die Feyenoord lief heeft. In de kleedkamer en in de bus hebben we al een eerste feestje gevierd. Via mijn vriendin, die in Rotterdam was, hoorde ik al dat het een knotsgekke bende rondom de Kuip was. Maar dat het zo massaal was had ik niet durven dromen. Rond 19.30 kwamen we aan bij het stadion en hebben vervolgens met de supporters het behalen van de tweede plaats gevierd. Na afloop hiervan hebben we nog tot middennacht met een selecte groep in de Kuip het feest doorgevierd, waarna ik moe maar voldaan naar huis ben gegaan.”

Vervolgens kreeg je vandaag het bericht dat je bent geselecteerd in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hoe kreeg je het te horen?

“Voor de middagtraining kreeg ik een bericht van Patrick Lodewijks dat ik me bij de trainer moest melden. Net voordat ik daar de trainer toe wilde gaan, kwam een journalist naar me toe die me feliciteerde met mijn uitnodiging voor het Nederlands Elftal. Ik dacht dat hij een geintje maakte, maar al snel merkte ik dat hij serieus was. Toen ik bij de trainer kwam bevestigde hij het verhaal en geloofde ik het pas voor de volle 100%. Later heb ik ook nog gesproken met keeperstrainer Ruud Hesp. Hij vertelde eerlijk dat in principe de eerste drie keepers vast liggen, maar dat zij vinden dat ik me goed ontwikkel en dat ze me van dichtbij willen zien. Ik besef dat het alleen nog maar een voorselectie betreft, maar ben er desondanks al heel gelukkig mee.”

Hoe ziet je verdere programma er verder nu uit?

“Deze week trainen we met Feyenoord aangepast op donderdag en vrijdag. Dan zal ik nog volle bak trainen om mij maandag topfit te melden voor de twee daagse trainingsstage in Hoenderloo. Daar ga ik verschrikkelijk mijn best doen om in ieder geval een goede indruk achter te laten. Meer kan ik niet doen. Wat er daarna gebeurt zullen we moeten afwachten.”