Extra subsidie voor studerende contractspelers

9 mei 2012

Naast de reeds bestaande subsidies voor leden van de VVCS die een studie of cursus volgen aan de VVCS Academy, heeft de VVCS een extra subsidiemogelijkheid weten te creëren voor alle in Nederland actieve contractspelers die tijdens hun voetbalcarrière een studie of cursus willen volgen. Overigens is dit in samenspraak gegaan met de partners die verenigd zijn in de Stichting Sociaal Fonds Contractspelers.

 

Omdat het gestopte profvoetballers veelal ontbreekt aan een gedegen opleiding, hebben zij nog al eens moeite met het vinden van de juiste baan na hun voetbalcarrière. Hierdoor is de kans groot dat de voetballer in het zo beruchte ‘zwarte gat’ valt, met alle vervelende gevolgen van dien. De  VVCS is er daarom  veel aan gelegen om dit te voorkomen.

 

Om de profvoetballers gedurende hun sportieve carrière al optimaal voor te bereiden op hun maatschappelijke carrière, stimuleert de VVCS hen om een studie of cursus te volgen. Omdat dit wel te combineren moet zijn met hun bestaan als profvoetballer, is de VVCS in 2007 de VVCS Academy gestart. Aan de VVCS Academy volgen de voetballers de lessen online. Hierdoor wordt een klassikale lessituatie gecreëerd op tijden dat de voetballers geen sportieve verplichtingen hebben. De lessen zijn vanzelfsprekend wel  live en interactief. Op dit moment volgen al 85 voetballers op deze wijze een studie of cursus aan de VVCS Academy.

 

Om het volgen van een studie of cursus voor nog meer voetballers aantrekkelijker te maken, is nu dus besloten om een extra subsidie beschikbaar te stellen voor in Nederland actieve contractspelers. Deze subsidie houdt in dat elke in Nederland actieve contractspeler recht heeft op 25% subsidie, indien hij een studiejaar of cursus succesvol afrondt. Indien een studiejaar of cursus niet succesvol wordt afgerond, heeft hij recht op 15% subsidie. Overigens zijn de subsidiebedragen gemaximeerd tot een bedrag van € 1250,-

 

Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande vragen hebben over de subsidies van de VVCS of de extra subsidies voor in Nederland actieve contractspelers, dan kun je contact opnemen met Arjan Ebbinge. Hij is bereikbaar via: academy@vvcs.nl , of telefonisch: 06 422 98 097

Vanzelfsprekend staat alle informatie ook de website van de VVCS Academy: www.vvcs.nl/academy