Spelers Willem II beschrijven promotie

21 mei 2012

Afgelopen zondag promoveerde Willem II na een jaar afwezigheid alweer terug naar de eredivisie. De vreugde bij spelers, trainers en supporters was ongekend en zorgde voor mooie momenten in het Koning Willem II stadion. Enkele trouwe VVCS-leden beschrijven hun gevoel van wat er afgelopen zondag is gebeurd in Tilburg.

David Meul: ‘Fantastisch dat wij gepromoveerd zijn.  Dit is mijn eerste jaar bij Willem II en gelijk promoveren, mooier kan het niet. De laatste jaren heb ik er een aantal maal dichtbij gezeten met SC Cambuur maar nu is promotie toch echt een feit. Wetende dat ik 4 jaar geleden via team VVCS in Nederland terecht ben gekomen maakt het helemaal bijzonder.’

Ruud van der Rijt: ‘Het was echt een gekkenhuis na het laatste fluitsignaal. Supporters gingen helemaal uit hun dak en ik heb menigeen met tranen in de ogen zien rondlopen. Afgelopen winter tekende ik bij Willem II in de hoop dat wij zouden promoveren. Nu is dit daadwerkelijk gebeurt en sta ik te popelen om in de Eredivisie te spelen.’

Robbie Haemhouts: ‘Hier doe je het allemaal voor.  Na een aantal jaar in de Eerste Divisie gespeeld te hebben volgend seizoen weer uitkomen op het hoogste niveau.  Waanzinnig! De gekte rondom de wedstrijd tegen FC Den Bosch en met name het feest op de Heuvel zal ik niet snel meer vergeten!!’

Jeffrey van Nuland: ‘Ik ben zelf woonachtig in Tilburg dus je kunt je voorstellen hoe mooi de promotie is. De laatste dagen werd er over niets anders gesproken in de stad. Als je dan als speler op de platte kar naar de binnenstad mag om daar met 20.000 supporters feest te vieren is dat echt top.’

Jens Podevijn: ‘Wat een ambiance. Er waren een hoop vrienden van mij mee uit Aalst en die keken hun ogen uit. Mijn ouders hadden gewoon kippenvel, een half jaar geleden speelde ik nog bij Aalst in de Belgische twee klasse en nu ga ik naar de Eredivisie. Echt magnifiek.’

Jurgen Streppel: ‘Gisteren was de bekroning van de serie wedstrijden die wij na de winterstop gespeeld hebben. Er stond echt een team en voor de wedstrijd was er bij iedereen 100% vertrouwen dat wij het zouden redden. Om dan in de laatste wedstrijd van het seizoen promotie te bewerkstelligen is geweldig. Ik heb ook tegen de spelers gezegd: Geniet met volle teugen van het feest want dit maak je wellicht nooit meer mee.’