Team VVCS wint FIFPro Tournament 2012

24 juli 2012

Afgelopen zondag heeft Team VVCS voor de tweede maal op rij het FIFPro Tournament gewonnen. In de finale werd Spanje, na een spannende strafschoppenserie, met 3-2 verslagen.Op zaterdag werd reeds de basis gelegd voor de finaleplaats op zondag. Een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië en een 3-0 winst op Portugal (tweemaal Istvan Bakx en een eigen doelpunt)was genoeg om het in de finale op te mogen nemen tegen het sterke Spanje. Team VVCS had het erg lastig tegen de goed en fel spelende Spanjaarden. Uiteindelijk werden de strafschoppen beter genomen door de Nederlanders. Soufiane Dadda, Delano van Crooij en Jonathan Robertson schoten alle drie feilloos de bal achter de Spaanse goalie.

’s Avonds in Koetshuis ‘De Burcht’ vond de prijsuitreiking plaats. Aanvoerder Norichio Nieveld ontving uit handen van de toernooiorganisatie de trofee voor het behalen van de eerste plaats. Al met al een uitermate geslaagd toernooi voor Team VVCS!

Verschillende spelers zijn ook inmiddels op proef gegaan. Jonathan Robertson bij FC Oss, Jerson Rebeiro bij Helmond, Ingmar Maayen bij Dordrecht en Norichio Nieveld bij Zwolle. Alair Cruz Vicente heeft inmiddels een contract getekend bij AGOVV.