1e-lichting voetballers presteert goed tijdens de opleiding Personal Trainer Pro

18 april 2017

De prestaties van het Nederlands XI-tal zijn op dit moment misschien niet om over naar huis te schrijven, maar gelukkig maakt de groep profvoetballers die in januari is begonnen met de opleiding Personal Trainer Pro dit weer gedeeltelijk goed.

Op woensdag 12 april jongstleden vond namelijk het eerste examen voor deze groep plaats. Zij behaalden een 100% slagingspercentage voor hun theorie-examen Fitnesstrainer A, waarbij Erik Quekel zelfs een 10 behaalde. Een topprestatie van deze mannen! De eerste missie is hiermee behaald. De volgende missie is het bijbehorende praktijkexamen. Dit vindt plaats op 31 mei aanstaande.

Het Personal Trainer Pro pakket, bestaat uit 4 opleidingen waarmee je uiteindelijk een Europees erkend diploma tot personal trainer overhandigd krijgt. Voor de 1e-lichting profvoetballers begon op 10 januari 2017 het eerste opleidingsgedeelte. In 10 lesdagen, waarbij elke lesdag bestaat uit theorie, praktijk en een gezamenlijk maaltijd. “Waarin kleedkamer-humor wordt afgewisseld met serieuze gesprekken en de groep wordt klaargestoomd voor hun theorie- en praktijkexamen”, aldus docent Frank Nusteen.
Het unieke aan deze opleiding is dat de groep bestaat uit louter (oud-)profvoetballers. Hierdoor is de sfeer binnen de groep heel goed en is er tijdens het lesprogramma ook zeker ruimte voor een dolletje en leuke voetbalanekdotes. “Het is gewoon echt gezellig om op woensdag weer naar de opleiding te mogen gaan”, aldus een van de deelnemers. Een andere deelnemer vertelt: “Ik word door teamgenoten op de club al gevraagd naar fitness-tips.”

Tijdens de opleiding wordt er rekening gehouden met het training- en wedstrijdschema van de club, waardoor de opleiding goed te combineren is. Mocht er toch een keer een dag tussen zitten waarop men niet kan komen, dan biedt opleidingspartner Start2Move de mogelijkheid om deze lesdag kosteloos op een ander moment in te halen. Daarnaast is het door de online leeromgeving en de webinars, die vanuit huis zijn te volgen, sowieso al mogelijk om alles te mee te krijgen van de opleiding.

Ben jij als (oud-)profvoetballer geïnteresseerd in de opleiding Personal Trainer Pro, die vanaf 30 augustus weer gaat starten of wil je meer info? Neem dan contact op met Arjan Ebbinge. Hij is te bereiken via email: a.ebbinge@vvcs.nl of telefonisch: 06-42298097.