1e VVCS Personal Trainer Event geslaagd

19 oktober 2018

Afgelopen woensdag vond het eerste Personal Trainer Event voor (oud-)profvoetballers plaats op de KNVB Campus in Zeist. De reden om dit organiseren is dat steeds meer (oud-)profvoetballers aangeven zich in die richting te willen ontwikkelen, waarbij hun topsportachtergrond ook nog eens perfect blijkt aan te sluiten.
Twaalf (oud-)profvoetballers meldden zich hiertoe in Zeist.

Voor het event had de VVCS twee gastsprekers uitgenodigd: Jelmer Siemons van opleidingscentrum Start2Move en Kilian Stoker van Fysiomed.
De presentatie van Jelmer was erop gericht om de deelnemers praktische tools aan te reiken om als personal trainer cq. fysieke trainer aan de slag te gaan in het amateur- of profvoetbal. Daarnaast gaf hij inzicht in zowel de mogelijke valkuilen alsook de kansen bij het actief zijn als personal trainer in de voetbalwereld.
Kilian zijn presentatie ging over het ontstaan en de werkwijze van Fysiomed in het algemeen. En over de plyometrische oefenvormen in het bijzonder. Dit is een specifieke trainingsmethode, welke bestaat uit verschillende sprongvormen, namelijk: jumps, hops en bounds. Over deze specifieke trainingsvorm kregen de deelnemers zowel een theorie- als praktijkles aangereikt. Vanzelfsprekend was er bij beide workshops genoeg ruimte voor interactie. Hiervan werd dan ook gretig gebruik gemaakt door de deelnemers. Het was duidelijk merkbaar dat beide onderwerpen hen interesseerde. Dit komt natuurlijk ook doordat er veel raakvlakken zijn met het voetballen.

Na afloop van het vier uur durende event waren de deelnemers gemotiveerd om het aangereikte verder te vertalen naar hun eigen praktijk. Voor de een betekent dit het daadwerkelijk beginnen met een opleiding tot personal trainer, voor de ander het toepassen van specifieke vormen tijdens zijn nog actieve voetbalcarrière. Weer een andere deelnemer is van plan om aan de slag te gaan met cliënten op basis van plyometrische oefenvormen. We kunnen dus wel stellen dat het eerste Personal Trainer Event voor (oud-)profvoetballers met veel enthousiasme is ontvangen.