Bombarda slaat Italiaans aanbod op laatste moment af

6 januari 2002

Mariano Bombarda heeft op het laatste moment een Italiaans aanbod afgeslagen. Ternana, een club uit de Italiaanse Serie B, wilde de spits per direct voor anderhalf jaar overnemen en hem morgen reeds het contract laten tekenen. Bombarda bezocht vanmiddag Ternana-Bari (1-1), maar besloot na afloop toch van de verbintenis af te zien. De Italianen hadden reeds met Willem II overeenstemming bereikt over een afkoopsom.

Mariano Bombarda scoorde in zijn eerste drie seizoenen bij Willem II 41 competitiedoelpunten en ook dit jaar wist hij al 7 keer het net te raken. De Tilburgse club was niettemin genegen Bombarda te laten vertrekken omdat het de laatste mogelijkheid is om een transfersom voor de spits te krijgen. Het vierjarige contract van Bombarda loopt deze zomer af.

Met de transfervrije status binnen handbereik voelt de kosmopolitische aanvaller geen dwang om tussentijds te vertrekken.

Bombarda stond echter in principe niet onwelwillend tegenover een buitenlands avontuur. De duur van het contract (anderhalf jaar) en de financiële voorwaarden waren bijzonder aantrekkelijk voor de uitstekend Italiaans sprekende spits. 

Maar na het zien van de thuiswedstrijd tegen Bari vroeg Bombarda zich af of hij de aangewezen persoon was om de club uit Terni (Umbrië) voor degradatie naar de Serie C – Ternana staat voorlaatste – te behoeden.

Bombarda reist morgen terug naar Nederland en acht het nu verstandiger zijn contract bij Willem II gewoon uit te dienen.