Riise grote winnaar Noors Profvoetbalgala

24 januari 2002

In het weekend dat de VVCS in Nederland haar Profvoetbalgala hield, organiseerde ook de Noorse spelersorganisatie NISO haar ‘Arets Iddretsover’. Grote winnaar was Liverpool-middenvelder John Arne Riise, die uiteindelijk met vier prijzen naar huis ging.

Riise werd gekozen tot Speler van het jaar, Atleet van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar en hij werd uiteraard opgenomen in het Team van het jaar.

 

Riise brak het afgelopen seizoen definitief door bij Liverpool. Opzien baarde de roodharige middenvelder met name in de thuiswedstrijd tegen Manchester United, eind vorig jaar, toen hij een vrije trap met een geweldige streep in de kruising knalde.

 

Opvallend was dat Riise de enige speler uit het buitenland was die werd opgenomen in het Team van het jaar. Lillestrøm, Viking Stavanger en Rosenborg waren met respectievelijk vier, drie en nog eens drie spelers vertegenwoordigd.

 

Elftal van het jaar:

 

Doelman: Arni Gautur Arason (Rosenborg)


Linkerverdediger: John Arne Riise (Liverpool)

Centrale verdedigers: Hannu Tihinen (Viking Stavanger) en Torgeir Bjarmann (Lillestrøm)

Rechterverdediger: Bjørn Dahl (Viking Stavanger)

 

Middenvelders: Bjarte Lunde Aarsheim (Viking Stavanger), Magnus Kihlberg (Lillestrøm), Pål Strand (Lillestrøm), Ørjan Berg (Rosenborg)

 

Aanvallers: Clayton Zane (Lillestrøm), Frode Johnsen (Rosenborg)

Ørjan Berg van Rosenborg werd gekozen tot Beste speler van de Tippeligaen (hoogste divisie), Erik Hagen van Vålerenga tot Speler van de 1. divisjon en Rune Bolseth van Sogndal tot Talent van het Jaar,