Afrika Cup: Ramzi, El Brazi en Boukhari uitgeschakeld

30 januari 2002

Zuid-Afrika en Ghana hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de African Cup of Nations. Marokko en Burkina Faso werden met nederlagen naar huis gestuurd.

Hans Vonk werd als doelman van Zuid-Afrika in de laatste wedstrijd van Groep B voor het eerst gepasseerd. Rachid Benmahmoud benutte een penalty nadat Adil Ramzi in het strafschopgebied was neergehaald. Maar Zuid-Afrika had op dat moment al een comfortabele 3-0 voorsprong genomen.

Marokko speelde voor het eerst met de drie ‘Nederlanders’ Faouzi El Brazi, Nordin Boukhari en Ramzi in de basis. Boukhari werd in de 51ste minuut vervangen. In Segou kwamen slechts 2000 toeschouwers op het duel af.

In de andere groepswedstrijd won Ghana ternauwernood van Burkina Faso. De Black Stars kwamen in de 80ste minuut op achterstand, maar wisten door doelpunten van Isaac Boakye in de 89ste en 90ste minuut toch nog de kwalificatie voor de kwartfinale af te dwingen. Matthew Amoah kwam niet in actie voor Ghana.

Voor de kwartfinale hebben zich nu Kameroen, Senegal, Mali, Nigeria, Republiek Kongo, Zuid-Afrika en Ghana geplaatst. Morgen strijden Egypte (met Mido), Tunesië (met Trabelsi) en Zambia om de laatste plaats in de kwartfinales.