Nominaties Voetballer van het jaar

16 juli 2002

De VVCS en de CBV hebben de nominaties voor de voetballers en trainer van het seizoen 2001-2002 bekend gemaakt. De komende maand zullen de spelers uit het betaald voetbal hun stem uitbrengen, waarna op 4 september 2002 op het Spieren voor Spieren Profvoetbalgala te Veldhoven de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Voor de Beste voetballer van de KPN Eredivisie werden Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, Ajacied Cristian Chivu en PSV-er Mark van Bommel genomineerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaar van het afgelopen seizoen, Mark van Bommel, is opnieuw genomineerd.

 

 

 

Voor de titel Beste voetballer van de Gouden Gids Divisie kan gekozen worden uit de winnaar van vorig seizoen Thomas Buffel van Excelsior, Arne Slot van FC Zwolle en Geert den Ouden van RBC Roosendaal.

 

Bij de titel Doelman van het seizoen 2001-2002 zal de strijd gaan tussen Ronald Waterreus (PSV), Harald Wapenaar (FC Utrecht) en Edwin Zoetebier (Feyenoord).

 

Bij het Talent van het seizoen 2001-2002 zal de keuze moeten vallen op Mido (Ajax), Robin van Persie (Feyenoord) of Jordi Hoogstrate (FC Groningen).

 

Voor Trainer van het seizoen 2001-2002 zijn Bert van Marwijk (Feyenoord), Henk ten Cate (NAC) en Robert Maaskant (RBC Roosendaal, inmiddels Go Ahead Eagles) genomineerd.

Het zijn de spelers uit het Nederlands betaald voetbal die uiteindelijk de winnaars in de verschillende categorieën zullen kiezen. Voor de categorie club van het seizoen 2001-2002 zal een vakjury met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de voetbalwereld een keuze maken. Hier zijn de genomineerden Feyenoord, RBC Roosendaal en FC Utrecht.

 

Op het Spieren voor Spieren Profvoetbalgala van 4 september zal ook een oeuvre-prijs worden uitgereikt aan een speler die aan het eind van zijn carrière staat en bijzondere verdiensten voor het Nederlands voetbal heeft gehad. Twee jaar geleden werd zo’n prijs al eens uitgereikt aan Luc Nilis. Met ingang van dit seizoen zal dit bijzondere eerbetoon jaarlijks terugkeren.