Spieren voor Spieren Profvoetbalgala

25 augustus 2002

Op woensdag 4 september a.s. vindt in Conferentieoord De Koningshof te Veldhoven het Spieren voor Spieren Profvoetbalgala plaats. Tijdens dit gala, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de VVCS en de CBV, zullen spelers van het Nederlands elftal zich inzetten voor de Stichting Spieren voor Spieren.

De TROS maakt van het gala een twee uur durende live uitzending, die gepresenteerd zal worden door Jack van Gelder en Karin Bloemen. Tijdens de TV-registratie zullen sport en emotie dicht naast elkaar komen te staan. Naast de hoogtepunten van het afgelopen voetbalseizoen wordt ook stil gestaan bij de duizenden kinderen in Nederland die met een spierziekte moeten leven.

 

Er bestaat al jaren een bijzondere band tussen de Stichting Spieren voor Spieren en het Nederlands voetbal. Zo zijn alle spelers van het Nederlands elftal beschermheer van de stichting. Verschillende toppers zetten deze kinderen op 4 september dan ook op een speciale manier in het zonnetje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pierre van Hooijdonk met Danny Bos

 

 

Tevens zal tijdens de uitzending aandacht worden besteed aan de die avond gespeelde wedstrijd tussen het gouden elftal van het EK ’88 en een team van buitenlandse toppers van toen. Spelers als Erik Gerets, Stefan Petterson,en Joszef Kiprich hebben reeds toegezegd.