Cambuur Leeuwarden komt toezeggingen niet na jegens drietal spelers

13 maart 2003

Drie maanden na de toezegging dat hen een passende aanbieding gedaan zou worden heeft de leiding van Cambuur Leeuwarden de spelers Robert Loontjes, Kenan Durmusoglu en Johan Abma alsnog laten weten niet met hen verder te willen. Het drietal heeft daarop direct contact opgenomen met de VVCS.

In december kregen Robert Loontjes (30), Kenan Durmusoglu (29) en Johan Abma (33) in een gesprek met de voorzitter, de directeur en de trainer te horen dat Cambuur Leeuwarden besloten had met hen verder te gaan.Op korte termijn zou het drietal een passende aanbieding gedaan worden, waarover vervolgens onderhandeld zou kunnen worden.

 Johan Abma

Bij het maken van hun toekomstplannen baseerden de spelers zich uiteraard op de officiële mededeling dat de club met hen door wilde. Toen de spelers deze week op kantoor geroepen werden leefden zij in de veronderstelling dat dit niet anders kon zijn dan om de beloofde aanbieding in ontvangst te nemen. De spelers reageerden geschokt toen bleek dat de leiding hen meedeelde dat de club ondanks de eerder gemaakte afspraak na dit seizoen niet met hen verder wilde.

De spelers namen hierop direct contact op met de VVCS. De VVCS is het met de spelers eens dat Cambuur Leeuwarden de verplichting heeft om hun toezeggingen gestand te doen en heeft inmiddels contact met de clubleiding opgenomen.