Louis Laros definitief afgekeurd

28 maart 2003

Het hing al een tijdje in de lucht, maar half maart werd definitief duidelijk dat Louis Laros vanwege een slepende knieblessure niet meer zal terugkeren in het betaald voetbal. Laros gaat zich nu concentreren op zijn werkzaamheden bij de VVCS, waar hij al vanaf januari stage loopt, en zijn cursus Oefenmeester 2.

Was de beslissing onvermijdelijk?

Laros: ‘Ja, toch wel. Ik heb rond nieuwjaar drie injecties gehad, waarvan na een week of drie de resultaten zichtbaar hadden moeten zijn. In het begin wil je geloven dat het helpt, maar toen ik de belasting opvoerde moest ik toch concluderen dat de problemen bleven.’

Je carrière heeft te kort geduurd, maar heb je ook het idee dat je bepaalde ambities daardoor niet hebt kunnen waarmaken?

Laros: ‘Mijn carrière heeft altijd een stijgende lijn gekend. Toen ik geblesseerd raakte speelde ik op m’n best en had ik zelf het gevoel dat ik nog een stapje hoger kon maken. Ik stond net op het punt om vanaf de linkshalfpositie nog een linie terug te zakken. Veel mensen, waaronder Herbert Neuman, zeiden me dat ik als linksback het Nederlands elftal zou halen. Dat is de enige vraag die me nog wel eens bezighoudt: had ik dat niveau aangekund? Maar dat zal altijd een vraag blijven.’


Je hebt Oefenmeester 3 gehaald en bent bezig met Oefenmeester 2. Ga je volgend jaar al wat doen met je diploma?

Laros: ‘Misschien wel. Vitesse stelt nog een reïntegratieplan voor me op en kijkt daarbij of ik als trainer bij de jeugd kan worden ingezet.’

 

Heb je bij Vitesse al officieel afscheid genomen?

Laros: ‘Ja, de spelers heb ik als eerste ingelicht. Daar zag ik wel tegenop en het was ook emotioneel. Als het definitief is besef je pas echt wat je hebt afgesloten en wat je zult gaan missen. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen FC Groningen krijg ik de gelegenheid afscheid te nemen van het Arnhemse publiek.’


Kun je nog bij de amateurs spelen?

Laros: ‘Ik wel verschillende aanbiedingen gehad van hoofdklassers, onder andere van Bennekom, waar John van de Brom volgend jaar traint. Maar daar begin ik niet meer aan. Ik zou hoogstens weer bij mijn oude club in Dordrecht kunnen gaan spelen, RCD dat in de derde klasse speelt. Dat niveau moet ik nog wel aankunnen.’


Louis Laros, 12 maart 1973, Dordrecht


90/91   Willem II           4            0

91/92   Willem II           6            0

92/93   VVV                30            6

93/94   VVV                31            3

94/95   Willem II          33            10

95/96   Vitesse             34            4

96/97   Vitesse             29            1

97/98   Vitesse              9            0

98/99   Vitesse             32            1

99/00   Vitesse             32            5

00/01   Vitesse              1            0

01/02   Vitesse             15            0

02/03   Vitesse              0            0

                                    256            30