VVCS doet namens MVV-spelers beroep op Saneringsfonds KNVB

15 april 2003

In de crisis rond MVV is mogelijk toch een opening gevonden. Na overleg met de spelers en de clubleiding zal de VVCS namens de spelers een beroep doen op het Saneringsfonds van de KNVB. Bij dit fonds – ooit mede door de Centrale Spelersraad in het leven geroepen om een regelmatig verloop van de competitie te kunnen garanderen – kan een salarisvoorschot verkregen worden.

Vanochtend hadden de juridische medewerkers van de VVCS, Ad Dieben en mr. Louis Everard, een volgend gesprek met de spelersgroep van MVV. Later voegde zich de voorzitter van de Raad van Commissarissen Vic Gerardu en algemeen manager Marcel Franssen zich bij het gezelschap.


Ondanks de onder druk van de trainer gewijzigde opstelling van de spelers maakte de VVCS de club duidelijk dat er voor de spelers nog altijd een financieel probleem resteert dat op korte termijn opgelost dient te worden.


Vervolgens werd gekeken of een beroep op het Saneringsfonds KNVB de club en de spelers zou kunnen helpen. In de meeste gevallen dient een club een dergelijk verzoek bij de KNVB in.


In dit geval werd besloten dat de VVCS namens de spelers een beroep op het Saneringsfonds KNVB zal doen. Wanneer de KNVB besluit dit verzoek te honoreren is MVV voorlopig weer even gered. Zo niet, dan dient de situatie opnieuw bekeken te worden.