VVCS steunt spelers MVV nu ook financieel

29 april 2003

Nadat MVV gisteren om 12 uur de aangekondigde oplossing voor de salarisachterstanden niet kon waarmaken, heeft de VVCS besloten de ergste financiële nood te lenigen en de spelers vandaag een voorschot op hun salarissen te overhandigen. De KNVB heeft de VVCS toezeggingen gedaan, waardoor het gevaar van precedentwerking niet aan de orde is.

Gisteren was een slechte dag voor de spelersgroep van MVV. De spelers, die de afgelopen maanden al zo vaak begrip hadden moeten opbrengen voor de slechte financiële situatie van de club, was voorgehouden dat op maandag om 12.00 uur hen een oplossing voor de salarisachterstanden voorgedragen zou worden.

Uiteindelijk kregen de spelers echter weer te horen dat de club hen niets kon bieden en werd hen gevraagd opnieuw geduld te betrachten. De VVCS, wederom met een delegatie aanwezig in Maastricht, trof na afloop van het onderhoud met de clubleiding een aangeslagen spelersgroep aan. De financiële nood dreigt een aantal spelers met kortlopende verplichtingen nu echt boven het hoofd te groeien.

 

Omdat het de VVCS inmiddels al lang duidelijk is dat er van MVV zeker op korte termijn niets te verwachten valt, heeft de spelersvakbond besloten om de spelers naast juridische nu ook financiële steun te verlenen.

Mr. Louis Everard: ‘Dit heeft de VVCS nog nooit eerder gedaan en het behoort eigenlijk ook niet tot de taak van een vakbond. Maar de situatie bij MVV is exceptioneel en extreem. We wilden graag een sociaal gebaar maken en hebben een manier gevonden waarop we de spelers een voorschot kunnen geven, waarmee ze de ergste financiële nood kunnen lenigen.’

 

MVV is niet de enige club met financiële problemen. Is de VVCS niet bang dat een precedent geschapen is en straks meer spelersgroepen bij de vakbond zullen aankloppen?

Everard: ‘Nee. Nogmaals: de situatie bij MVV is extreem. We hebben nauw overleg gevoerd met directeur Henk Kesler van de KNVB. De VVCS heeft er op aangedrongen en hij heeft ons verzekerd dat een situatie als in Maastricht in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn. Een club die meerdere maanden salarisachterstand heeft zal direct met forse sportieve sancties geconfronteerd worden en wanneer een oplossing niet snel geboden wordt uiteindelijk met het intrekken van de licentie.’

De VVCS-juristen Ad Dieben en mr. Louis Everard zijn vandaag opnieuw in Maastricht om de spelers en de club op de hoogte te brengen van het voorschot dat de vakbond de spelers zal aanbieden.