Profs in de WW: Rob Zegers

23 augustus 2003

Deze zomer belandden 30 Nederlandse profs, jonger dan 32 jaar en met minimaal 10 wedstrijden in het afgelopen seizoen achter hun naam, in de WW. Rob Zegers, vorig jaar VVV, komt dit seizoen uit voor hoofdklasser De Treffers uit Groesbeek.

Rob Zegers (24) speelde het afgelopen seizoen 33 wedstrijden voor VVV, alleen de laatste wedstrijd liet hij aan zich voorbijgaan. Dit seizoen komt Zegers uit voor hoofdklasser De Treffers uit Groesbeek.

‘Of ik vrijwillig naar de amateurs ben overgestapt? Nee, het liefste had ik nog bij een profclub gespeeld. Er waren wel aanbiedingen, maar daar had ik geen trek in. Het kwam er op neer dat je pas een contract zou krijgen als je een x-aantal wedstrijden in de basis zou staan.’


Rob Zegers (rechts)  in duel met Ferry Bodde (foto: Proshots)

‘Bij één club zou ik meer dan een half jaar in de basis moeten staan, voordat ik een contract zou krijgen. Daar had ik weinig zin in. Lukt het je niet om zoveel wedstrijden te spelen, dan krijg je nog problemen met je WW-uitkering ook.’

‘Ik vind het jammer, al heb ik het bij De Treffers prima naar mijn zin. Het verschil met de eerste divisie is echt niet zo groot. Ik zit nu nog in de WW, maar heb vanaf september een nieuwe baan, dan heb ik een dubbel inkomen. Of dubbel inkomen… in elk geval heb ik dan financieel niets meer te klagen.’