Profs in de WW: Roy Grootaert

26 augustus 2003

Deze zomer belandden 30 Nederlandse profs, jonger dan 32 jaar en met minimaal 10 wedstrijden in het afgelopen seizoen achter hun naam, in de WW. Roy Grootaert, vorig jaar VVV, komt dit seizoen uit voor de Groesbeekse hoofdklasser Achilles ‘29. In de Gelderlander vertelde hij over zijn gedwongen en wellicht voorlopige afscheid van het betaald voetbal.

Roy Grootaert (25) was zes seizoenen actief in het Nederlands betaald voetbal. Hij speelde 20 eredivisieduels voor NEC en kwam de laatste drie seizoenen uit voor VVV. Vorig seizoen speelde hij nog 25 wedstrijden. Desalniettemin werd zijn aflopende contract niet verlengd.Grootaert: ‘Bij VVV zochten ze voor het komende seizoen een linkspoot in het centrum. Ik ben rechtsbenig. Mijn contract liep af en ik was te duur voor de bank. Nee, ik heb niks gehoord van andere clubs. Het is lastig aan de bak te komen.’

‘Ik heb er maar niet te lang bij stilgestaan. ‘Het komt wel goed’, dacht ik. Een andere club moet wel de moeite waard zijn. Ik heb een eigen huisje hier in Nijmegen en ben trainer van Hatert A1, daar moet wel iets tegenover staan.’

Het spelen bij de Groesbeekse hoofdklasser Achilles ’29 gaat Grootaert combineren met een baan, hij is druk aan het solliciteren. Grootaert: ‘Ik heb het mavo afgemaakt en een half afgemaakte opleiding aan het cios. Daar ben ik mee gestopt toen ik een contract bij NEC kon tekenen. Daar heb ik geen spijt van. Studeren kan ik mijn hele leven nog, voetballen niet.’

‘Ik heb geen voetballoopbaan gehad zoals je misschien vooraf denkt en hoopt dat het zal lopen. Ik ben er op een vrij hoog niveau ingestapt. Heb in de Arena gespeeld en voetbalde – behalve bij PSV en Feyenoord – in alle Nederlandse stadions. Ik zit er niet zo erg mee dat VVV mijn contract niet verlengde. Ik ben niet wraakzuchtig.’

‘Nee, een profloopbaan heb ik niet helemaal terzijde geschoven. Misschien volgend seizoen.’