Profs in de WW: Michael Brunswijk

12 september 2003

Deze zomer belandden 30 Nederlandse profs, jonger dan 32 jaar en met minimaal 10 wedstrijden in het afgelopen seizoen achter hun naam, in de WW. Michael Brunswijk, vorig jaar TOP Oss, komt dit seizoen uit voor de Rotterdamse eersteklasser Leonidas.

Michael Brunswijk (24) speelde het afgelopen seizoen 14 wedstrijden voor TOP Oss. Dit seizoen komt Brunswijk uit voor de Rotterdamse eersteklasser Leonidas. Hij hoopt op een terugkeer naar het betaald voetbal.


 Michael Brunswijk (foto: Proshots)

Brunswijk: ‘Toen ik hoorde dat TOP Oss mijn aflopende contract niet zou verlengen heb ik mijn zaakwaarnemer gevraagd om in het buitenland naar een club uit te kijken. Maar het valt niet mee. Ik ben nog op stage geweest bij Limavady United, een club uit de hoogste divisie in Noord-Ierland. Maar het niveau is daar vergelijkbaar met de onderkant van de eerste divisie. Bovendien was het een grauw stadje in een arme streek, niet erg aantrekkelijk om te wonen.’

 

‘Dus ik heb me voor 15 juli maar weer ingeschreven bij een amateurclub. Bij Leonidas, waar ik ook al speelde voordat ik bij RKC het profvoetbal binnenstapte. We trainen vier keer per week, daarnaast train ik nog voor mezelf. Dat moet ook wel, anders stap je te ver terug. Alpha Turay, vroeger Haarlem, Excelsior en de jeugd van Ajax speelt hier ook. En Raphael Supusepa heeft hier nog getraind, maar hij tekende onlangs alsnog voor Dordrecht ’90. Hopelijk komt voor mij die kans ook nog.’

 

‘Ik ben nu nog bezig met het invullen van de papieren voor de WW. Daarnaast werken? Na zes maanden toch pas? Ja, dan moet ik naar iets gaan uitkijken. Maar voorlopig hoop ik binnenkort weer als profvoetballer aan de bak te kunnen.’