Rick Versteeg loopt stage bij Quick

17 december 2003

Deze zomer kwam er een voortijdig einde aan de profcarrière van Rick Versteeg (27). Vanwege hardnekkige kraakbeenproblemen in zijn knie – een uitvloeisel van een meniscusoperatie in maart 2001 – werd zijn op 1 juli 2003 aflopende contract bij NAC niet verlengd. Momenteel loopt Versteeg in het kader van zijn studie aan de HEAO te Rotterdam stage bij het sportmerk Quick.

Versteeg: ‘Ik heb me in mei nog een keer laten opereren door professor Heyboer in Rotterdam. Een plek waar geen kraakbeen meer zat is nu ‘opgeboord’, wat wil zeggen dat die ruimte tijdens de revalidatie langzaam opgevuld wordt met weefsel. Die is alleen niet van de kwaliteit van het kraakbeen, waardoor betaald voetbal er niet meer in zit. Maar hopelijk kan ik in de toekomst wel nog een balletje bij de amateurs trappen.’‘Ik heb het er nog steeds best moeilijk mee. Soms ben je verdrietig, dan weer boos, je vraagt je af ‘waarom ik’ en je denkt dat het misschien voorkomen had kunnen worden als ze me niet al twee weken na mijn meniscusoperatie weer hadden laten spelen. Je weet wel dat het geen zin heeft en dat je verder moet, maar zo snel zet je dat niet van je af. Je mist het voetbal, het buiten zijn, de jongens, de lol in zo’n spelersgroep. Het is natuurlijk het mooiste beroep dat er is, dat besef je zeker als je er niet meer in zit.’

‘En dan had ik nog het geluk dat ik bij Quick aan de slag kon. Ferenc van der Vlies, de CEO van Quick, kende mijn broer en had me in 2001 al gevraagd of ik de eerste modellen Quick-voetbalschoenen wilde testen. Door mijn blessure is dat er niet echt van gekomen. We hebben contact gehouden en nu ik afgekeurd ben kan ik op een andere manier wat voor Quick betekenen.’

‘Voordat ik op mijn 22ste bij NAC tekende had ik al drie jaar HEAO erop zitten en de eerste twee seizoenen bij NAC heb ik ook nog gestudeerd. Ik hoefde nog maar twee vakken te halen, een stage te lopen en een scriptie te schrijven. Dat doe ik nu dus bij Quick. Ik volg de richting Logistiek en moet nu uitzoeken hoe Quick het beste voorraden kan beheren.’

‘Op dit moment heeft Quick nauwelijks voorraden, wat soms wel lastig is want als een distributeur een nabestelling plaatst moet er eerst weer opnieuw geproduceerd worden. Dat kost natuurlijk tijd. Ik moet nu kijken of het rendabel is om voorraden aan te houden en bijvoorbeeld berekenen wat de kosten van opslag zijn. En onderzoeken waar de eventuele voorraden het beste opgeslagen kunnen worden: in het land van productie – Italië en in de toekomst mogelijk het Verre Oosten – of hier in Nederland. Ook moet ik me verdiepen in invoerrechten, met name in landen buiten de Europese Unie.’

‘Het is wennen om na een paar jaar weer in de schoolbanken te zitten, maar ik hoop mijn studie in de zomer te kunnen afronden. En wie weet kan ik daarna wel verder aan de slag bij Quick. Het is een jong en groeiend bedrijf, dus ik zou het zeker zien zitten.’