VVCS wint arbitragezaak tegen MVV

25 mei 2004

De VVCS heeft een arbitragezaak tegen MVV gewonnen. De VVCS was de zaak aangespannen namens zeven oud-spelers, die rente claimden over te laat ontvangen salaris. De arbitragecommissie kende de spelers de wettelijke rente toe plus een substantieel deel van de gevraagde schadevergoeding.

De zeven oud-spelers Robert van der Weert, Harvey Wijngaarde, John Mutsaers, Dennis van Veghel, Sam Ysebaert, Jack Vaessen en Uriël Trustfull claimden samen 25 duizend euro aan rente over te laat ontvangen salaris.


John Mutsaers

Vorig seizoen ontving de selectie drie maanden geen loon door de financiële noodsituatie van de Maastrichtse club. Een arbitragezaak bleek onafwendbaar toen voorzitter Goumans niet bereid bleek tot overleg om tot een compromis te komen.

De weigering van voorzitter Goumans verbaasde de VVCS. Jurist Louis Everard: ‘Het recht op rente op te laat ontvangen salaris is een heel normale bescherming van werknemers. Dat zou Goumans toch ook moeten weten.’

De arbitragecommissie oordeelde de claim van de spelers dan ook gegrond. De spelers kregen de wettelijke rente toegewezen plus een substantieel deel van de gevorderde schadevergoeding.