VVCS-ledenvergaderingen in de drie districten

17 november 2005

Deze week worden in de verschillende districten weer de jaarlijkse VVCS-ledenvergaderingen gehouden. Afgelopen dinsdag was de aftrap in Eindhoven, gisteren kwamen de noordelijke clubs in Zwolle bijeen en vanavond vindt de laatste vergadering in Breukelen plaats.

Voor het eerst worden de VVCS-ledenvergaderingen geleid door de nieuwe voorzitter van de VVCS, Danny Hesp.

Natuurlijk komen formele zaken als de begroting, die door VVCS-bestuurslid Robert Roest wordt gepresenteerd, en anderen financiële aangelegenheden aan de orde. Daarnaast worden tal van voor spelers belangrijke zaken op meer ontspannen wijze behandeld.

Toen Hesp gisteren in Zwolle vertelde over de actie tegen kunstgras die binnenkort met medewerking van de gehele selectie bij FC Groningen wordt gehouden, merkte Nico-Jan Hoogma lachend op dat dat vast te maken had met de nederlaag die de Groningers eerder dit seizoen bij Heracles geleden hadden.

Later was Hoogma serieuzer toen er werd gesproken over de regen aan gele kaarten en schorsingen die dit jaar met name de eerste divisie overspoelt. Hoogma pleitte als oud-speler van HSV voor het Duitse model, waarbij een speler bij vijf gele kaarten een wedstrijd geschorst wordt en bij tien gele kaarten pas tegen een tweede wedstrijd schorsing oploopt.

Zo werd in vijf kwartier de gehele agenda afgewerkt, waarna de spelers zich voor een drankje naar de bar begaven en later bij een gezamenlijke maaltijd informeel verder werd gesproken.

Ook AGOVV-spelers Daniel Guijo-Velasco en Robert van Boxel waren in Zwolle aanwezig.