20ste VVCS Profvoetbalgala vanuit Grand Hotel Huis Ter Duin

9 augustus 2004

Het 20ste VVCS Profvoetbalgala vindt op maandagavond 23 augustus plaats in het Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk aan Zee. In gezelschap van hun collega-voetballers zullen die avond de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt worden. Duidelijk is in elk geval dat een speler van SC Heerenveen tot Beste speler van de Gouden Gids Divisie gekozen zal worden.

Op het moment dat zij aan het eind van het seizoen genomineerd werden speelden Michel Breuer, Klaas Jan Huntelaar en Yuri Rose nog voor respectievelijk voor Excelsior, AGOVV Apeldoorn en Heracles Almelo. Maar in de loop van de zomer tekenden ze een voor een voor SC Heerenveen. Zodat in elk geval in de categorie Beste speler van de Gouden Gids Divisie duidelijk is welke club de winnaar gaat leveren.

 

In de categorie Beste speler van de Holland Casino Eredivisie is Ajax met twee spelers vertegenwoordigd: Tomás Galásek en Maxwell. De derde kandidaat is Arjen Robben.

Ook in de categorie Talent van het seizoen 2003/04 heeft Ajax twee ijzers in het vuur: John Heitinga en Nigel de Jong. De derde kandidaat is hier Roda JC-speler Arouna Koné.

De nieuwe doelman van Feyenoord Gábor Babos is een van de kanshebbers om de titel Doelman van het seizoen 2003/04 te winnen. Zijn concurrenten zijn Maikel Aerts (RBC Roosendaal) en Henk Timmer (AZ).

In de categorie Trainer van het seizoen 2003/04 strijden tenslotte Co Adriaanse, Ronald Koeman en Foppe de Haan om de titel.

De afgelopen maanden hebben de spelers uit het betaald voetbal hun stem uitgebracht. Een groot aantal van hen zal 23 augustus op het gala aanwezig zijn. Voor dit 20ste VVCS Profvoetbalgala is het prestigieuze Grand Hotel Huis Ter Duin als decor gekozen.

Voor het gala zullen de spelers tussen 18.00 en 19.00 uur op het Terras Royal Lounge, met uitzicht op zee, ontvangen worden. De prijsuitreiking zelf, gepresenteerd door Mari Carmen Oudendijk, zal vanaf 19.30 uur in de Keizerzaal plaatsvinden.

De uitverkiezingen zullen opgeluisterd worden met een performance van zangeres Do, die ook tijdens het aansluitende galadiner nog een keer zal optreden.

Beelden van het gala en de prijsuitreikingen zijn ’s avonds te zien in het programma Voetbal Insite.