Zaak Ron Olyslager – FC Twente aangehouden

4 december 2000

De arbitragezaak Ron Olyslager – FC Twente is afgelopen donderdag na mondelinge behandeling aangehouden. Afgewacht zal worden of beide partijen in de komende week tot een schikking kunnen komen.
De arbitragezaak Ron Olyslager – FC Twente is afgelopen donderdag na mondelinge behandeling voor de Arbitragecommissie van de KNVB aangehouden. Beide partijen hebben voor de commissie hun standpunten uiteen gezet. Olyslager werd daarbij, namens de VVCS, begeleid door mr Wil van Megen van de FNV ledenservice. Als blijkt dat niet tot een schikking besloten kan worden zal de Arbitragecommissie van de KNVB alsnog uitspraak doen in dit geschil.

Ron Olyslager was deze zomer een verbintenis overeengekomen met FC Twente als tweede keeper. Na de overeenkomst constateerde FC Twente een hartafwijking bij de voormalige keeper van De Graafschap, waarna het van de verbintenis af wilde zien. Inzet van de zaak is of de verbintenis die tussen FC Twente en Olyslager gemaakt was rechtsgeldig is.
Olyslager, die tijdens zijn loopbaan nooit hinder van zijn hart heeft ondervonden, heeft zich inmiddels aan zijn afwijking laten helpen en is hiervan weer volledig hersteld.