Profvoetbalgala op 28 januari a.s.

10 december 2000

Het 16e Profvoetbalgala zal op 28 januari a.s. plaatsvinden in Veldhoven. Op dit jaarlijkse gala kiezen de spelers zelf de beste voetballer uit de KPN Eredivisie van het seizoen 1999-2000. Ook in vijf andere categorieën worden de prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt.
Conferencehotel Koningshof in Veldhoven is zondag 28 januari a.s. het decor voor het 16e Profvoetbalgala. Op deze avond zullen de prijzen worden bekendgemaakt van de door de spelers gekozen winnaars van het seizoen 1999/2000. Behalve de beste speler van de KPN Telecompetitie, wordt ook de beste speler van de Toto Divisie, het grootste talent, de beste keeper, de beste trainer en de beste profclub gekozen. In iedere categorie zijn drie kandidaten genomineerd, waarop de spelers hun stem kunnen uitbrengen. In de meest prestigieuze categorie zijn Ruud van Nistelrooy, Luc Nilis en Pierre van Hooijdonk de genomineerden.
Door het overvolle wedstrijdprogramma was het niet mogelijk om eerder tot uitreiking van de prijzen over te gaan. De verkiezing gaat gepaard met een groots galafeest voor alle spelers uit het betaald voetbal en hun partners. Voorafgaand aan het feest organiseert het CBV een symposium met het thema ‘Er is zeker toekomst voor het Nederlands voetbal’. De organisatie van het gala is in handen van de VVCS en het CBV en wordt mede mogelijk door de KNVB en haar sponsors.