VVCS-delegatie bezoekt spelersgroep Fortuna Sittard

31 januari 2005

Een delegatie van de VVCS heeft vanmiddag de bezorgde spelersgroep van Fortuna Sittard bezocht. De spelers hebben van de commissarissen de mededeling gekregen dat zij hun salaris tot nader orde niet uitbetaald krijgen. Een speciale gemeenteraadsvergadering lijkt a.s. woensdag over de toekomst van Fortuna te beslissen.

VVCS-medewerkers mr. Louis Everard en Ad Dieben waren op verzoek van de spelers naar Sittard afgereisd. De voltallige spelersgroep toonde zich bijzonder bezorgd over de ongewisse toekomst van hun club.De VVCS-delegatie heeft de spelers uitleg gegeven over de mogelijke scenario’s, wat daarvan de gevolgen zouden zijn en hoe de spelers daarop zouden moeten reageren.

De toekomst van Fortuna lijkt voor een groot deel af te hangen van de uitkomst van een extra gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag die geheel aan Fortuna Sittard gewijd is.

Fortuna heeft opnieuw om de koop van het stadion verzocht. Fortuna kan de hypotheek niet meer aflossen en dreigt te bezwijken aan de jaarlijkse rentelasten van vijfhonderdduizend euro.

Fortuna heeft de gemeente verder gevraagd om het bestemmingsplan rondom het stadion te verruimen. Als dat gebeurt kan er namelijk makkelijker een investeerder worden gevonden die het stadion koopt en er bedrijven kan vestigen die nu niet zijn toegestaan.

Wanneer nodig zal de VVCS de spelersgroep van Fortuna donderdag opnieuw bezoeken.