Theo van Seggelen van VVCS naar FIFPro

21 april 2005

Theo van Seggelen stapt per 1 juli op als voorzitter van de VVCS. Van Seggelen wordt de eerste fulltime-secretaris van de internationale spelersorganisatie FIFPro, die wereldwijd meer dan 50.000 profvoetballers vertegenwoordigd. Dit werd bekend gemaakt bij de opening van het nieuwe FIFPro-hoofdkantoor te Hoofddorp. Op de 17de verdieping van de nieuwe Zuidtoren is ook de VVCS sinds 1 februari gevestigd.

Theo van Seggelen was sinds 1993 voorzitter van de VVCS. Van Seggelen: ‘Het zal vreemd voor me zijn en het was ook geen gemakkelijke beslissing. Maar het is een mooie uitdaging om vorm te geven aan de verdere groei van FIFPro. De twee functies vielen niet langer met elkaar te combineren.’

De VVCS zal medio mei bekend maken wie op 1 juli 2005 Van Seggelen zal opvolgen.

Jean-Marc Bosman omringd door spelers van tal van nationaliteiten bij de opening van het FIFPro-kantoor. Staand, v.l.n.r.: Danny Hesp (Nederland), Clive Delaney (Ierland), Erlend Hanstveit (Noorwegen), Damiano Tommasi (Italie), Juha Reini (Finland), Julien Escude (Frankrijk), Hans Vonk (Zuid-Afrika), Dean Holdsworth (Engeland). Zittend: Gerardo Torrado (Mexico), Ryabko Mykola (Oekraine), Ermin Rakovic (Slovenie), Jean-Marc Bosman (Belgie), Yannis Anastasiou (Griekenland), Marco Casagrande (Finland).

Bij de opening van het nieuwe kantoor, die verricht werd door Michel Platini, was op uitnodiging van de veertig FIFPro-landen een groot aantal buitenlandse spelers aanwezig.

Ook het Nederlandse betaald voetbal werd door tal van nationaliteiten vertegenwoordigd. Naast Nederlandse spelers als Geert den Ouden, Rick Hoogendorp en Donny de Groot, gaven onder meer Yevgeni Levchenko (Ukraine), Yannis Anastasiou (Griekenland), Bruno Basto (Portugal), Michael Krohn-Dehli (Denemarken), Julien Escudé (Frankrijk), Thomas Vermaelen (België), Juha Reini, Marko Kolsi (beiden Finland) en Hans Vonk (Zuid-Afrika) acte de présence.

Speciale gast op de opening was de Belg Jean-Marc Bosman, die tien jaar geleden het zogenaamde Bosman-arrest forceerde. Vanaf dat moment waren spelers aan het eind van hun contract transfervrij. Marc van Hintum bood Bosman in naam van alle spelers een reis voor twee personen aan als blijk van waardering voor de door hem gevoerde strijd.