Team VVCS: winst en verlies op eerste dag FIFPro Toernooi

16 juli 2005

Het Team VVCS is het ‘Tournoi FIFPro’, een 5-landentoernooi voor contractloze profvoetballers begonnen met een nederlaag tegen Frankrijk Zuid en een overwinning op Engeland. Morgen wachten ontmoetingen met Portugal en Frankrijk Noord.

Tijdens de warming up voor de wedstrijd tegen de Frankrijk Zuid bleek dat Humphrey Rudge te veel last had van zijn enkelblessure, een dag eerder opgelopen op de training.

Dat betekende dat coach Jos van Eck in vergelijking met de wedstrijden tegen TOP Oss en Omniworld, toen ook de inmiddels afgehaakte Dennis van der Pennen in het centrum stond opgesteld, een nieuw centraal duo moest kiezen.

All rounder Charles Kazlauskas, die de voorafgaande wedstrijden in de spits had gespeeld, werd naar achteren gehaald en gekoppeld aan Godfrey Nwankpa (26). De Nigeriaan speelde in het verleden Champions League met Heerenveen, maar kwam het afgelopen seizoen uit voor de Belgische tweede klasser Visé.

Wesley Zandstra verdedigt uit tegen Frankrkijk Zuid

Tegen de sterke Fransen, zij trainen al sinds 26 juni twee keer per dag, waren de eerste kansen voor het Team VVCS. Kazlauskas kopte uit een vrije trap zelfs tegen de lat, maar toch waren het de Fransen die vlak voor rust ook al uit een vrije trap aan de leiding kwamen.

Na rust kostte het Nederland meer moeite om kansen te creëren en sloegen de Fransen uit de counter nog eenmaal toe.

Veel scouts op de tribune – waaronder de Nederlanders Fred van der Hoorn van FC Den Bosch en Folkert Velten van Heracles Almelo – zagen een aantrekkelijk programma van vijf wedstrijden van 2 x 22,5 minuut.

De laatste wedstrijd van de dag was het duel tussen het Team VVCS en het jonge Engelse team, dat bijna volledig bestond uit spelers tussen de 18 en 21 jaar. Alleen de ervaren keeper Miller (600 League matches) haalde met zijn 36 jaar het gemiddelde wat omhoog.

De ploeg bleek niet opgewassen tegen het Team VVCS dat via een mooi uitgespeelde aanval op een 1-0 voorsprong kwam. Jos van Eck had een driemansdefensie opgesteld waardoor er steeds een vrije man op het middenveld over was. Daar profiteerde Peter van Putten van toen hij een lange rush afsloot met een prachtige knal in de kruising.

Uitslagen:
Frankrijk Noord – Portugal 3-0 (Zaaboub 2, Quiros).
Frankrijk Zuid – Team VVCS 2-0 (Zrnjevic, Rangdet)
Portugal – Engeland 1-1 ( Leonado Jose Teixeira Franco (P), Ipoua (E))
Frankrijk Noord – Frankrijk Zuid 0-0
Team VVCS – Engeland 2-0 (Zikama, Van Putten)

Stand:
Frankrijk Noord 2-4 (+3)
Frankrijk Zuid    2-4 (+2)
Nederland         2-3 (  0)
Engeland          2-1 (-2)
Portugal             2-1 (-3)