Danny Hesp nieuwe voorzitter VVCS

18 mei 2005

De VVCS heeft gisteren op haar kantoor in Hoofddorp de nieuwe structuur van de organisatie gepresenteerd. Danny Hesp zal per 1 juli, als voorzitter van het vernieuwde VVCS-bestuur, Theo van Seggelen opvolgen. Marc van Hintum komt per 1 augustus de buitendienst van de VVCS versterken.

Op 18 april jl., bij de opening van het nieuwe kantoor van de mondiale spelersorganisatie FIFPro te Hoofddorp, maakte Theo van Seggelen reeds bekend dat hij per 1 juli 2005 afscheid zou nemen als voorzitter van de VVCS. Van Seggelen aanvaardde met ingang van 1 mei de functie van fulltime secretaris-generaal van FIFPro.

Danny Hesp volgt Theo van Seggelen op als voorzitter van de VVCS (foto: Proshots)

De VVCS denkt een uitstekende opvolger gevonden te hebben in de persoon van Danny Hesp. Hesp zal met ingang van 1 juli het vernieuwde en verjongde VVCS-bestuur voorzitten. Naast de wisseling Theo van Seggelen/Danny Hesp zullen Martin Snoeck en Sjef Blatter worden opgevolgd door Patrick van Diemen en Hans de Koning. De functie van secretaris-penningmeester Martin Snoeck zal binnen het bestuur worden overgenomen door Robert Roest.

Om het vertrek van bovengenoemde bestuursleden op te vangen en het verlies aan ervaring te compenseren is er een Raad van Advies ingesteld waarin Theo van Seggelen, Martin Snoeck en Jacques Visschers zitting zullen hebben.

Het nieuwe bestuur zal toezicht houden op de professionele arbeidsorganisatie, waarin Louis Everard per 1 mei 2005 als statutair directeur is benoemd.

Het vernieuwde VVCS-bestuur met v.l.n.r. Hans de Koning, Danny Hesp, Theo Migchelsen, Patrick van Diemen, Marc van Hintum, Robert Roest en Edwin de Kruijff. (foto: Proshots)

Met ingang van 1 augustus 2005 zal Marc van Hintum als spelersbegeleider bij de VVCS in dienst komen. Samen met Edwin de Kruijff, Louis Laros en Sjef Blatter zal Van Hintum de buitendienst van de VVCS gaan vormen.

Het volledige VVCS-team: Suzanne Bakker, Louis Laros, Edwin de Kruijff, André Kaihatu, Ad Dieben, Louis Everard, Wil van Megen, Marc van Hintum en Tijs Tummers. (Foto: Proshots)

De VVCS heeft daarnaast een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Sociaal Fonds Contractspelers. In deze stichting zal invulling worden gegeven aan de maatschappelijke begeleiding van spelers, zowel tijdens als na de actieve voetbalcarrière. Ook het Team VVCS, waarin contractloze spelers middels trainingen en wedstrijden de gelegenheid wordt geboden om wedstrijdfit te blijven en zich opnieuw in de kijker van clubs te spelen, valt onder deze stichting. Het bestuur van deze stichting zal worden voorgezeten door Martin Snoeck.

Martin Snoeck zal ook, om alle mutaties te completeren, Theo van Seggelen opvolgen in het bestuur van de Stichting CAO voor Contractspelers.