Team VVCS oefent tegen TOP Oss en Omniworld

27 juni 2005

Het Team VVCS voor werkzoekende profvoetballers zal de komende week twee oefenwedstrijden spelen tegen Nederlandse BVO’s, alvorens af te reizen naar een 5-landentoernooi in Parijs. Op vrijdag 8 juli speelt het Team VVCS in Utrecht tegen TOP Oss, op 12 juli is Omniworld de tegenstander.

Vorig jaar speelde een VVCS-team met werkzoekende profs voor het eerst een aantal wedstrijden tegen Franse en Belgische collega’s. Het initiatief was een succes. Binnen- en buitenlandse scouts en clubs bezochten de wedstrijden en een groot aantal spelers verdiende zo alsnog een contract bij een betaalde club.

Dit seizoen heeft de VVCS besloten het initiatief niet alleen te herhalen, maar ook uit te breiden. Op 16 en 17 juli zal er in het ten noorden van Parijs gelegen Senlis een 5-landentoernooi voor werkzoekende profs georganiseerd worden. Naast Nederland zal ook België, Engeland, Portugal en gastland Frankrijk met een team van contractloze spelers aan het toernooi deelnemen. De Fransen zijn zelfs met twee teams vertegenwoordigd.

Leonardo II kwam in 2004 in actie voor Team VVCS. Hij tekende later een contract voor MVV.

Maar eerst zal het Team VVCS in Nederland uitkomen. Op vrijdag 8 juli speelt het Team VVCS een eerste oefenwedstrijd tegen TOP Oss. De wedstrijd zal plaatsvinden op sportcomplex Klein Galgenwaard te Utrecht om 16.00 uur.

Op dinsdag 12 juli wordt er op dezelfde locatie om 19.00 uur afgetrapt voor een oefenwedstrijd tegen Omniworld. Een routebeschrijving naar het sportcomplex is te vinden op www.kleingalgenwaard.nl.

Voor het Team VVCS komen in eerste instantie VVCS-leden in aanmerking die het afgelopen seizoen nog actief waren in het betaald voetbal.

VVCS-directeur Louis Everard: ‘We kunnen nu nog niet exact zeggen wie er aan de wedstrijden zullen deelnemen, want iedereen hoopt in deze fase natuurlijk nog een nieuwe club te vinden.’

De VVCS heeft in elk geval een groot aantal aanmeldingen binnengekregen waaruit door de trainers Nico Jalink en Jos van Eck een goede mix van spelers met ervaring in de ere- en eerste divisie is samen te stellen.

Everard: ‘In de loop van volgende week zullen we met een volledige spelerslijst naar buiten komen.’