Team VVCS en FC Omniworld in evenwicht

13 juli 2005

De werkzoekende profs van het Team VVCS hebben tegen FC Omniworld een gelijkspel behaald. Lang leek het erop dat het vroege doelpunt van Charles Kazlauskas genoeg zou zijn voor de winst, maar kort voor tijd kwam de nieuwe BVO langszij. Team VVCS, met drie nieuwe namen, maakte opnieuw een goede indruk en was duidelijk beter ingespeeld dan enkele dagen eerder tegen TOP Oss.

Met de sterke Rein Baart in het doel en het ervaren verdedigingscentrum Humphrey Rudge en Dennis van der Pennen stond de defensie van het Team VVCS als een huis. Op de linkervleugel maakte de felle Sezer Aksoy een zeer positieve indruk. Op de rechtervleugel bleek Wesley Zandstra, die normaal op het middenveld speelt, ook in de verdediging goed uit de voeten te kunnen.

Het centrale duo Dennis van der Pennen (links) en Humphrey Rudge met rechts Carel Bartele

Carel Bartele speelde jarenlang 34 wedstrijden per seizoen maar kreeg na een langdurige blessure geen kans meer bij Volendam. Gisteren speelde hij weer eens 90 minuten als middenvelder en dat ging hem uitstekend af.

In combinatie met Ramon Luijten werd de slag op het middenveld gewonnen. Aan de zijkanten zorgden Justin Zikama – op links – en Sendley Sidney Bito – op rechts- met snelheid en individuele acties voor diepgang.

De wedstrijd werd twee keer stilgelegd voor een drinkpauze. V.ln.r.: Bito, Bartele, Zikama, Kazlauskas en coach Nico Jalink (foto: Proshots).

Voorin raakt het duo Sergio Ommel en Charles Kazlauskas steeds beter op elkaar ingespeeld. Ommel is slim en sterk en een uitstekend aanspeelpunt, Kazlauskas zwermt voortdurend om hem heen. De jonge Amerikaan – 22 pas en inmiddels al vijf jaar in Nederland – scoorde na vijftien minuten ook de 1-0.

In de pauze werd Kazlauskas gewisseld voor Michael van der Heijden en Dennis van der Pennen maakte plaats voor Godfrey Nwankpa (26). De Nigeriaan speelde met Heerenveen ooit nog in de Champions League en kwam vorig jaar uit in de Belgische Tweede Klasse voor RCS Visé.

Aanstaande vrijdag reist het Team VVCS af naar Senlis waar het zaterdag 16 en zondag 17 juli samen met Frankrijk, Portugal, Engeland en België zal uitkomen in het ‘1er Tournoi FIFPro’, een 5-landentoernooi voor werkzoekende profs.

Team VVCS. Staand, v.l.n.r.: Godfrey Nwankpa, Rinie Stoppelenburg, Sendley Sidney Bito, Sergio Ommel, Carel Bartele, Charles Kazlauskas, Dennis van der Pennen, Rein Baart. Zittend: Humphrey Rudge, Ramon Luijten, Justin Zikama, Sezer Aksoy, Wesley Zandstra, Michael van der Heijden.

Team VVCS – FC Omniworld 1-1 (1-0)
1-0 Kazlauskas, 1-1 Donleben

Opstelling Team VVCS:
Baart; Zandstra, Van der Pennen (45. Nwankpa), Rudge, Aksoy; Zikama, Luijten, Bartele, Bito; Ommel, Kazlauskas (45. Van der Heijden).