Team VVCS eindigt als derde in Frankrijk

17 juli 2005

Het Team VVCS is het 5-landentoernooi in Senlis als derde geëindigd. Winst tegen Engeland, gelijk tegen Portugal en twee nederlagen tegen Frankrijk waren de resultaten in een toernooi waarin de eindstand niet het hoofddoel was.

Het Team VVCS opende de tweede dag met een duel tegen de Portugezen. Meest verrassende naam die van de 23-jarige aanvaller Petit, die reeds bij AS Roma en Celtic onder contract stond, maar nu na een conflict met Boavista op zoek was naar een nieuwe club.

Humphrey Rudge leidde tegen Portugal weer de verdediging van Team VVCS

Team VVCS, met Rudge weer in de gelederen, begon sterk tegen Portugal en kwam voor rust op voorsprong toen Bito van de achterlijn teruglegde op Hilmi Mihci, die strak raak schoot.

Ook na rust leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat diep in de tweede helft de Portugezen na een onoplettendheid toch de gelijkmaker konden binnentikken.

Voor de buiten- en binnenlandse scouts – dit keer was Jack de Gier van NEC overgekomen, maar ook Marc van Hintum en Louis Laros van de VVCS gaven hun ogen goed de kost – had Team VVCS een goede wedstrijd gespeeld, die uiteindelijk twee punten te weinig hadden opgeleverd.

Hamza Samari laat twee Portugezen zijn hielen zien

De afsluitende wedstrijd tegen Frankrijk Noord begon desastreus want binnen vijf minuten keek het Team VVCS tegen een 2-0 achterstand aan. De Nederlanders herstelden zich goed, kregen nog enkele kansen, maar ook de conditioneel zeer sterke Fransen bleven gevaarlijk.

Uiteindelijk bleef het bij 2-0 en won Frankrijk Noord – dat eerder die week nog 1-1 had gespeeld tegen Nantes – het toernooi.

Nederland eindigde als derde. In een lastige en onzekere situatie hadden de zestien spelers van het Team VVCS zich uitstekend gepresenteerd. Marc van Hintum en Louis Laros van de VVCS spraken de verwachting uit dat zij zeker voor een aantal spelers in de komende dagen een stageplaats zouden kunnen vinden.