Proefperiode Wesley Zandstra bij FC Zwolle verlengd

30 juli 2005

Wesley Zandstra, op proef bij FC Zwolle, stond voor de wedstrijd tegen Al Jazira in de basis. Vanwege de geringe tegenstand van de ploeg van Sef Vergoossen konden de verdedigende kwaliteiten van Zandstra onvoldoende beoordeeld worden. Een beslissing over Zandstra zal daarom pas woensdag na het oefenduel tegen NEC genomen worden.

Op het broeierige veld van Veluwse Boys wachtte FC Zwolle een eerste serieuze krachtmeting. Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten werd veel hoger ingeschat dan de vorige drie tegenstanders van FC Zwolle. Het elftal van Sef Vergoosen en oud FC Zwolle-trainer Dwight Lodeweges liet echter geen verpletterende indruk achter op Sportpark de Westeneng en verloor met 1-4.

Wesley Zandstra op 16 juli jl. in actie voor Team VVCS tegen Frankrijk

Zoals verwacht startte FC Zwolle met een zeer vertrouwde basis, die mogelijkerwijs ook de eerste keus zal zijn bij aanvang van de competitie. Wesley Zandstra speelde een groot gedeelte van de wedstrijd mee, maar kon de technische staf nog niet voldoende overtuigen ten aanzien van zijn verdedigende capaciteiten. FC Zwolle heeft de speler dan ook verzocht om zich maandag weer te melden bij FC Zwolle. A.s. woensdag zal Zandstra dan nog in actie komen in Hasselt tegen NEC. Na afloop van dit duel wordt er definitief besloten of de verdediger de selectie komt versterken.

Trainer Hennie Spijkerman vond het jammer van de wedstrijd dat het zo was gelopen. Hij doelde hiermee op het opstootje vlak voor de rust, dat drie plaatsverwijzingen (één van Zwolle en twee van Al Jazira) tot gevolg had. Het nut van de tweede helt verdween hierdoor in zijn geheel.

Over de eerste helft was Spijkerman tevreden. Hij had genoeg dingen gezien, waardoor er wel een aantal conclusies getrokken kan worden. Zoals gezegd valt de definitieve beslissing over proefspeler Zandstra pas woensdag. Opbouwend had Zandstra het nodige kunnen laten zien, maar verdedigend kwam hij maar nauwelijks in actie.