Schadeloosstelling Wintjens inzet arbitragezaak tegen MVV

5 september 2005

Volgens de bepalingen in de CAO heeft Twente-keeper Danny Wintjens nog vier maandsalarissen schadeloosstelling tegoed van zijn oude werkgever MVV. De Maastrichtse club weigert het geld echter over te maken. Een arbitragezaak lijkt onvermijdelijk.

Toen MVV en Wintjens vorig seizoen financieel niet tot overeenstemming kwamen over een nieuwe verbintenis besloot de club het contract formeel op te zeggen. Eind maart werd dit nog eens schriftelijk door MVV bevestigd.

Wintjens had een verlengd contract, had meer dan drie seizoenen onder contract gestaan bij MVV en verdiende minder dan het maximum dagloon. Daarmee voldeed hij aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een schadeloosstelling van één maandsalaris per contractjaar. In het geval van Wintjens dus vier maandsalarissen.
MVV weigert echter de bepalingen uit de CAO na te komen en verdedigt zich met de woorden dat ‘het contract met Wintjens opgezegd is om hem de mogelijkheid te geven naar FC Twente te vertrekken.’ Wintjens heeft inmiddels de VVCS ingeschakeld.
Mr. Louis Everard van de VVCS: ‘Wij kijken naar de feiten en zien dat Danny in aanmerking komt voor de schadeloosstelling. Als MVV blijft weigeren om de CAO-bepalingen na te komen zullen wij de zaak aan de Arbitragecommissie voorleggen.’