Situatie Rudge bij Hibs plotseling veranderd

23 november 2005

Humphrey Rudge moest tot half oktober wachten voordat hij zijn debuut bij Hibernian kon maken. Vanaf dat moment stond hij vijf wedstrijden in de basis: vijf overwinningen en maar twee tegendoelpunten waren het resultaat. Een verlenging van zijn halfjarig contract leek een kwestie van tijd. Maar Hibernian besliste anders.
Rudge: ‘Vanaf het begin hebben de Hibs laten weten dat ze het liefst een linksbenige centrale verdediger willen hebben. De optie die ze daarbij deze zomer op het oog hadden was toen te duur. Maar diezelfde speler kunnen ze nu huren. Het gaat om een jonge speler uit de Engelse Premier League, gaf Mowbray aan. Ik denk dat het om de Schot Steven Watt van Chelsea gaat. Mowbray vond het lullig voor mij, maar heeft me eerlijk gezegd dat ik dan een verdediger teveel zou worden.’

Humphrey Rudge (25) juichend na weer een Hibs-doelpunt

Door de terugkeer van de geblesseerde Steven Whittaker belandde Rudge afgelopen zaterdag bovendien voor het eerst weer op de bank. En na vijf overwinningen mèt Rudge werd de eerste wedstrijd zònder de Limburger prompt verloren. Met 3-2, thuis van het laag geplaatste Falkirk nog wel.

Rudge: ‘Ja, vreemd. Twee weken geleden werd mijn begeleider Marc van Hintum nog door Mowbray gebeld om over contractverlenging te praten. Zo snel kan het blijkbaar veranderen. Maar goed, de club heeft het in elk geval op tijd laten weten. Ik heb een goede indruk gemaakt en ik weet dat er interesse is uit Schotland en Nederland. Marc van Hintum onderzoekt momenteel de mogelijkheden. En Mowbray heeft al laten weten dat als er niets uitkomt, ze me in januari toch nog een aanbieding kunnen doen. Maar daar ga ik nu niet van uit.’