Ramon Luijten tekent voor 2 jaar bij FC Den Bosch.

6 januari 2006

Ramon Luijten heeft een 2-jarig contract getekend bij FC Den Bosch. De 24-jarige middenvelder uit Bergen op Zoom, maakt het seizoen af bij zijn huidige club FC Omniworld en gaat per 1 juli bij de Brabantse eerste divisionist aan de slag.

Manager voetbalzaken van FC Den Bosch Fred van der Hoorn toont zich zeer verheugd over zijn komst: ‘Hij is een diepgaande en technische middenvelder, die zowel aan de rechterkant als achter de spitsen uit de voeten kan. Mede vanwege zijn goede spel tegen ons is de technische staf ervan overtuigd dat hij een toegevoegde waarde voor het Bossche middenveld zal zijn.’

Ramon Luijten in actie voor FC Omniworld (Foto: Pro Shots)

Afgelopen zomer zag de voetbalwereld er voor Luijten nog heel anders uit. Hij was einde contract bij RBC en kampte in zijn laatste seizoen met diverse kleine blessures. Dit was voor de Roosendaalers aanleiding zijn aflopende contract niet te verlengen.

Omdat belangstelling vanuit het betaalde voetbal uitbleef, had hij al overschrijving naar de amateurs van Baronie aangevraagd. De uitnodiging om deel te nemen aan een aantal oefenwedstrijden van het Team VVCS voor werkzoekende voetballers, waaronder een 5-landentoernooi in Frankrijk, kwam dan ook precies op het juiste moment.

Enkele goede optredens bij het Team VVCS waren voldoende om FC Omniworld van zijn kwaliteiten te overtuigen. Een half jaar en 4 doelpunten verder, had Luijten zich al in de belangstelling van diverse eerste divisie clubs gespeeld. Ook Omniworld wilde met Luijten om de tafel gaan zitten om zijn contract open te breken, maar de voetballer zelf prefereerde een terugkeer naar Brabant.

Luijtens zaakwaarnemer Louis Laros van de VVCS zegt over de opvallende transfer: ‘Ramon heeft bewust in zich geïnvesteerd door zich via Team VVCS in de kijker te spelen en vervolgens voor een klein contractje bij Omniworld te gaan voetballen. Dat hij nu bij een mooie club als FC Den Bosch zijn loopbaan kan vervolgen, bewijst niet alleen het nut van weloverwogen carrièreplanning maar ook de waarde van het Team VVCS voor werkzoekende spelers.’