Nieuw AZ Stadion krijgt echt gras

23 januari 2006

De kogel is door de kerk in Alkmaar, het nieuwe DSB Stadion krijgt toch een echte grasmat. Daarmee komt AZ tegemoet aan de wens van de spelersgroep en de supporters.

De laatste weken werd druk gespeculeerd dat AZ voor kunstgras zou kiezen. Met name trainer Louis van Gaal, fervent voorstander van kunstgras, voedde deze geruchten. Vorige week grapte Van Gaal na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag nog dat hij zou aftreden bij de keuze voor echt gras.


AZ-trainer Louis van Gaal

Van Gaal was overigens één van de weinige voorstanders van het spelen op kunstgras. De spelersgroep van AZ en met name de Alkmaarse aanhang hadden al enkele malen duidelijk te kennen gegeven dat zij geen kunstgras in het nieuwe onderkomen wensten.

AZ stelt wel op de langere termijn overtuigd te zijn van de keuze voor kunstgras. “Mede gelet op het feit dat er de komende tijd veel verandert bij AZ, met uiteraard als voornaamste punt de verhuizing naar het DSB Stadion, is er gekozen voor natuurgras zodat de rust rond het eerste elftal en de club gewaarborgd blijft”, zo meldt de club op haar website.

Naast het stadion zal een trainingsveld worden aangelegd waar de trainingen van de A-selectie zullen plaatsvinden. Zowel het hoofdveld als het trainingsveld wordt voorzien van veldverwarming.