Sluit Numan loopbaan af op Ibrox?

7 januari 2001

In Schotland wordt in de media driftig gespeculeerd dat Arthur Numan zijn carrière bij de Glasgow Rangers zal afsluiten. Daarna zou hij mogelijk als jeugdcoach in de trainersstaf van de Rangers worden opgenomen. Aangenomen wordt dat Numans besluit ook invloed zal hebben op de toekomstplannen van Rangers-coach Dick Advocaat.
Arthur Numan zou bereid zijn om zijn contract bij de Glasgow Rangers, dat in 2002 afloopt, tussentijds te verlengen. In dat nieuwe contract zou worden opgenomen dat Numan na zijn actieve carrière als jeugdtrainer bij de Rangers in dienst blijft. Numan, die in Nederland het CIOS volgde, heeft reeds laten weten dat deze optie hem momenteel het meest aanspreekt.

In Schotland worden de plannen van Numan extra nauwlettend in de gaten gehouden omdat het mogelijk ook iets duidelijk maakt over de toekomst van trainer Dick Advocaat. De Schotten weten dat Advocaat en Numan een nauwe band hebben en het tweetal behalve bij de Rangers al eerder bij PSV en Haarlem samenwerkten. Totnogtoe heeft Advocaat, die net als Numan tot 2002 onder contract staat, nog geen mededelingen gedaan over wat hij na die periode zal gaan doen.

VVCS-medewerker Joop Korevaar, al vanaf Numans eerste jeugdcontractje zijn vaste begeleider, zal binnen zes weken naar Glasgow vliegen om met Numan en Rangers-voorzitter David Murray in gesprek te treden. Korevaar: ‘Ik denk dat er een goede kans bestaat dat Arthur zijn carrière op Ibrox afsluit, als de Rangers dat willen. Arthur vertelt me altijd dat hij gelukkig is met de club en het leven in Glasgow. Op de lange termijn wil hij jeugdtrainer worden. Hij heeft er de papieren voor. Dat zou voor de Rangers interessant kunnen zijn.’

De Glasgow Rangers ontwikkelen momenteel voor 40 miljoen gulden een opleidings- en trainingsinstituut in Malngavie, net buiten Glasgow. De jeugdopleiding van de Rangers wordt geleid door de Nederlander Jan Derks.
Numan geniet momenteel van een korte vakantie in Nederland en zal daarna met de Rangers op trainingskamp gaan in Florida, waar hij de verschillende opties in alle rust zal overwegen.