N-ex-t en Loopbaan.nl tekenen samenwerkingsovereenkomst

14 februari 2006

N-ex-t, de carrièrecoach voor (ex-)topsporters, en carrièresite Loopbaan.nl hebben besloten elkaars activiteiten te versterken en hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Beide bedrijven zijn in 2005 van start gegaan en richten zich op de loopbaanontwikkeling van werkenden en werkzoekenden.
Het doel van deze samenwerking is mensen bewust te maken van hun eigen loopbaan en dat een (gedwongen) carrièreswitch, ongeacht de leeftijd, voor iedereen nieuwe mogelijkheden biedt. Loopbaan.nl gaat daartoe het begeleidingswerk van N-ex-t breed onder de aandacht brengen bij haar bezoekers. N-ex-t zal ook gebruik maken van de diensten van Loopbaan.nl om de grote groep topsporters die jaarlijks op zoek gaan naar een loopbaan ná hun topsport-carrière, te informeren over de mogelijkheden.

Miel in ’t Zand, directeur van N-ex-t:
“Topsporters zijn de gladiatoren van deze tijd die vooral in hun arena hebben geleefd. Wanneer ze toe zijn aan een nieuwe leef-en werkomgeving is er veel behoefte aan informatie, netwerken en deskundige begeleiding op maat. Het is mooi om te zien dat ook de topsporter daarna weer een grote waarde voor ieder bedrijf of organisatie en dus voor onze maatschappij kan hebben.”

Lonneke Vink, site & traffic manager van Loopbaan.nl: “Wij willen onze bezoekers informeren en vooral ook inspireren met de verhalen van ex-topsporters. Deze mensen maken vaak een enorme ommezwaai in hun carrière. We willen laten zien dat je met de juiste begeleiding zo’n ommezwaai tot een succes kunt brengen.”

Profiel N-ex-t
N-ex-t is een organisatie van en voor (ex-)topsporters die zich tot doel stelt om topsporters ook weer na hun carrière een passievol leven te geven. Dit bereikt N-ex-t door eerst uit te zoeken over welke talenten de topsporter nog meer beschikt en vervolgens de eventuele achterstand in werkervaring en opleiding ‘op maat’ weg te werken. De (aanstaande) ex-topsporter wordt daarbij begeleid door een ervaren ex-topsporter, waaronder Hans van Breukelen (samen met Miel in ‘t Zand initiatiefnemer van N-ex-t), Manon Bollegraf, Marko Koers, Bettine Vriesekoop, Tom van ’t Hek en Jos Hermens.

Profiel Loopbaan.nl
Loopbaan.nl richt zich op een brede groep mensen van 22 tot 75 jaar, met een denk- en werkniveau van middelbaar beroepsonderwijs tot universitair en hoger. Ook niet-werkende mensen die aan de slag willen, bezoeken de site. Naast zo’n tweeduizend actuele vacatures biedt Loopbaan.nl aandacht aan thema’s als stress en inspiratie, boeken, trainingen, persoonlijke tests en loopbaantips. De eigen redactie maakt reportages en interviews, terwijl de gebruikers zelf aan het woord komen in peilingen, forums en eigen artikelen.