Piet Velthuizen tekent voor vier jaar bij Vitesse

14 april 2006

Piet Velthuizen heeft een vierjarig contract getekend bij Vitesse. De talentvolle doelverdediger is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van de Arnhemmers.

De 19-jarige Velthuizen wordt vanaf komend seizoen tweede keeper achter Harold Wapenaar. Velthuizen speelt op dit moment nog voor Jong Vitesse en kwam voor diverse Nederlandse jeugdelftallen uit.

Piet Velthuizen geflankeerd door Jan Streuer (links) en Louis Laros

Manager Voetbalzaken Jan Streuer van Vitesse heeft veel vertrouwen in de jonge doelman: ‘Ik ben er van overtuigd dat Velthuizen het eerste elftal kan halen. Wel is het zo dat het bij keepers vaak wat langer duurt. Hij zal dus geduld moeten en kunnen opbrengen. Maar als we hem nodig hebben, en wie weet hoe snel dat is, weet ik zeker dat hij er zal staan.’

Velthuizen zelf reageert blij maar nuchter: ‘Ik zie dit als een grote stap voorwaarts, maar eigenlijk begint het vanaf hier. Nu moet ik laten zien dat ik het niveau aan kan en dat ik er sta als Vitesse mij nodig heeft.’

Tijdens de contractbesprekingen werd Velthuizen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.