Sjoerd Ars voor drie jaar naar Go Ahaed Eagles

22 april 2006

Go Ahead Eagles heeft zich de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Sjoerd Ars. De aanvaller komt transfervrij over van FC Omniworld.

Ars was dit seizoen 17 keer trefzeker voor de nieuwkomer in het betaald voetbal en eindigde daarmee gedeeld derde op de topscorerslijst van de Gouden Gids Divisie. De 22-jarige Ars begon zijn carrière bij De Graafschap.

Sjoerd Ars

Door zijn scoringsdrift stond Ars in de belangstelling van veel clubs, maar uiteindelijk bleken The Eagles het slagvaardigst. ‘Sjoerd had meerdere opties, maar de ambities van Go Ahead Eagles gaven uiteindelijk de doorslag. Bovendien zien ze in Deventer een belangrijke rol voor Sjoerd weggelegd’, aldus Edwin de Kruyff van de VVCS die de contractbesprekingen namens Ars deed.

De Kruyff: ‘Sjoerd heeft vorig jaar bewust een stapje terug gedaan. Bij De Graafschap kwam hij weinig aan spelen toe en daarom koos hij vorige zomer voor FC Omniworld. Nu krijgt Sjoerd daarvoor de beloning in de vorm van een goed driejarig contract bij een mooie en roemruchte club.’