Luwama Garcia van VVV-Venlo naar RKC Waalwijk

3 juli 2006

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Luwamo Garcia van VVV-Venlo. De 21-jarige rechtsbuiten tekende een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Garcia wordt in Waalwijk herenigd met trainer Adrie Koster. Twee seizoenen geleden plukte de toenmalige VVV-trainer Garcia weg bij de beloften van het Belgische Racing Genk. Garcia, een Belg van Angolese komaf, speelde 67 keer voor de Venlonaren en maakte daarin dertien doelpunten.

Luwama Garcia geflankeerd door Louis Laros (links) en Sjef Blatter. Geheel links zijn oom Thialson.

RKC heeft Garcia aangetrokken om de naar Feyenoord teruggekeerde Benjamin de Ceulaer te doen vergeten: ‘We hebben hem gehaald om de rechtsbuitenpositie in te vullen. Garcia is een speler met een individuele actie en veel snelheid. Die kunnen we goed gebruiken bij de selectie’, aldus Koster.

Garcia had in Venlo nog een contract tot medio 2007, dat door RKC is afgekocht. Als onderdeel van de transfer wordt Dylan Hughes voor een jaar aan VVV uitgeleend.

Sjef Blatter en Louis Laros van de VVCS hebben de overgang van Garcia naar Waalwijk begeleid.

Laros: ‘Garcia wordt vaak vergeleken met Babangida. Beiden komen uit Afrika en ook qua speelstijl lijken ze erg op elkaar. Net als Garcia brak ook Babanginda destijds bij VVV door. Uiteindelijk kwam Babangida via Roda bij Ajax terecht. Het zou mooi zijn als Luwama een vergelijkbaar pad kan bewandelen.’